6,159FaniÎmi place
0.6 C
Alexandria
6,159FaniÎmi place

Politicile socio-economice de dezvoltare se resimt pozitiv în Teleorman

De interes

VIDEO.Teleormănean santajat cu imagini compromiţătoare

UPDATE: Potrivit unor surse, bărbatul din Teleorman este un preot din Videle, iar suspecții aveau înregistrări cu acesta în...

Avertizare de ultimă oră de la meteorologi. Ninsori, vânt puternic și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru sudul tării. Meteorologii anunță că în intervalul 09 ianuarie,...

ULTIMA ORĂ! Agresorul femeii înjunghiata în Alexandria a fost reținut

Bărbatul care ieri și-a înjunghiat partenera a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările au continuat astăzi, după ce...

Pe fondul măsurilor luate pe perioada pandemiei COVID -19, care au condus și la suspendarea temporară a activității din sectoarele economice, la nivel național, indicatorii socio-economici din Teleorman arată faptul că mediul de afaceri din județ a rezistat, cu precădere datorită politicilor de sprijin financiar promovate și susținute de Guvernul Orban.

Potrivit celor mai recente date statistice, la 30 aprilie 2020 cifra de afaceri pe industrie a cunoscut o scădere ușoară, de 19,3 la sută față de luna corespunzătoare a anului trecut. În schimb, în luna ianuarie a acestui an s-a înregistrat cea mai mare creștere din ultima perioadă, ajungând-se la un nivel al cifrei de afaceri de 128,6 la sută, ceea ce arată că industria din Teleorman are potențial, dar are nevoie și de sprijin fiscal local pentru a putea reinvesti profitul obținut și, implicit, pentru a putea genera noi locuri de muncă și a putea aduce plus valoare în județ.

Cu toate că măsurile impuse pe perioada pandemiei au afectat, în principal, sectoarele de producție, în Teleorman s-a resimțit o creștere a veniturilor salariale, în industrie, astfel încât salariul mediu brut înregistrat în luna aprilie a acestui an era cu 139 lei mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 4.180 lei câștigul salarial mediu brut (2.522 lei câștigul mediu net­).

 

În ceea ce privește rata șomajului, datele statistice raportate indică o scădere cu 8 puncte procentuale, de la 6,9 la sută cât înregistra în luna aprilie 2019, la 6,1 la sută în aceeași perioadă a acestui an.

Exemplele statistice nu se oprescaici. De pildă, pensia medie a cunoscut în Teleorman o creștere, în primul trimestru al acestui an, cu 169 lei (+14.22 %), față de aceeași perioadă a anului trecut.

Și în domeniul construcțiilor,în primul trimestru din acest an, s-a înregistrat o creștere notabilă, ajungând la 33 de locuințe construite și finalizate, cu un plus de 11 locuințe, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut.

În atare situație, din cele mai recente analize statisticereiese, în mod evident, faptul că economia teleormăneană are nevoie de noi și substanțiale investiții publice și private, pentru a aduce plus valoare și a putea crește exponențial nivelul de trai, respectiv puterea de cumpărare în acest județ, unde subdezvoltarea a fost singura politică de guvernare națională și locală a PSD.

 

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

Alexandria
cer acoperit de nori
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
50 %
1.3kmh
92 %
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
4 °
joi
5 °
vin
7 °

Incendiu cu victimă la Islaz

În această seară, la ora 17.53, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la...

Covid 19

Romania
693,644
Cazuri confirmate
Updated on January 18, 2021 8:59 am
54,009
Cazuri active
Updated on January 18, 2021 8:59 am
17,221
Decese
Updated on January 18, 2021 8:59 am

Alte articole