miercuri, aprilie 24, 2024

ultima orฤƒ

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAศ˜I SUBIECT

๐€๐‹๐„๐‘๐“๐€ฬ†. ๐Œ๐š๐ซ๐œ๐ž๐ฅ ๐‚๐ข๐จ๐ฅ๐š๐œ๐ฎ ๐ฅ๐š๐ฌ๐šฬ† ๐›๐จ๐ฅ๐ง๐š๐ฏ๐ข๐ข ๐๐ž ๐œ๐š๐ง๐œ๐ž๐ซ ๐Ÿ๐šฬ†๐ซ๐šฬ† ๐Ÿ๐จ๐ง๐๐ฎ๐ซ๐ข๐ฅ๐ž ๐๐ข๐ง ๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ž๐ฅ๐ž ๐๐ž ๐ฆ๐จ๐ง๐ข๐ญ๐จ๐ซ๐ข๐ณ๐š๐ซ๐ž

Un proiect de ordonanศ›ฤƒ de urgenศ›ฤƒ publicat pe site-ul Ministerului Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii prevede abrogarea articolului IX din OUG 44 / 2022, articol care reglementa fondurile din programul โ€žMonitorโ€.

Aceste fonduri erau gรขndite special pentru investigaศ›ii paraclinice (analize de sรขnge, CT, RMN ศ™i altele) รฎn cazul pacienศ›ilor cu afecศ›iuni cronice precum boli oncologice, cardiovasculare, neurologice, diabet ศ™i altele.

Introduse รฎn 2020, aceste analize erau efectuate cu prioritate pentru pacienศ›ii cu afecศ›iunile menศ›ionate, รฎn termen de cinci zile de la cerere, din fonduri dedicate.

Dacฤƒ acest proiect de OUG semnat de Marcel Ciolacu va intra รฎn vigoare, pacienศ›ii cu afecศ›iuni cronice vor fi nevoiศ›i sฤƒ se รฎncadreze รฎn plafoanele ศ™i aศ™a reduse ale Casei de Asigurฤƒri, ceea ce va duce la timpi mari de aศ™teptare.

Solicit premierului Marcel Ciolacu sฤƒ retragฤƒ de urgenศ›ฤƒ acest proiect de OUG ศ™i sฤƒ nu pericliteze tratamentul bolnavilor cronic de dragul alimentฤƒrii specialilor sฤƒi de partid. Banii din sistemul sanitar sunt ศ™i trebuie sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ pentru pacienศ›i, nu pentru reศ›ele politice umflate cu fonduri publice.

L.E.: Ordonanศ›a de Urgenศ›ฤƒ a Guvernului a fost modificatฤƒ รฎn urmฤƒ cu cรขteva minute. Presiunea funcศ›ioneazฤƒ. Nu ne oprim.

topul sฤƒptฤƒmรขnii