joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

17 primari au plecat în ultimul an din organizația PNL Teleorman și numărul este în creștere. Eugen Pîrvulescu: „Întrebați-i pe ei de ce au plecat.”

Ascensiune și decădere pentru PNL Teleorman, după ce la alegerile locale din 2020 au câștigat 48 de primării, doar în ultimul an 17 primari au părăsit organizația și, din surse, ar mai pleca încă 10 spre PSD.

Problemele pentru organizația PNL Teleorman au început din iulie 2021, când președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi aranjat concursul de angajare la Serviciul Județean de Ambulanță, iar ulterior, în ianuarie 2022, a fost trimis în judecată.

Acuzat de către procurorii DNA că și-a folosit influența pentru a truca un concurs de angajare, senatorului i-a luat mai bine de doi ani pentru a se retrage de la conducerea filialei, puternic afectată în imagine. Nu am pus niciodată interesele personale în prim-plan și, drept dovadă, am hotărât să fac un pas în lateral pentru că am considerat că important este ce a făcut și ce va face de acum încolo PNL Teleorman pentru cetățenii din județ transmitea Eugen Pîrvulescu în 30 octombrie 2023.

Surse din PNL Teleorman ne-au dezvăluit că senatorul încearcă în continuare să tragă sforile în organizație și că de fapt pasul în lateral este de fațadă. Aceleași surse susțin că majoritatea primarilor din PNL Teleorman vor o reformă și o reorganizare sub interimatul lui Daniel Constantin, pentru o nouă identitate și pentru a se detașa de influența fostului președinte al filialei. Inclusiv fostul BPJ ar fi fost construit pe criterii de afinitate personală.

Aceleași surse ne-au dezvăluit că Pârvulescu îl vrea la conducerea filialei pe actualul prefect Haralambie Epure sau pe fostul secretar general al PNL Teleorman, domnul Dan Popescu.

Senatorul Eugen Pîrvulescu ne-a precizat că este în continuare în conducerea PNL Teleorman, de asemenea dânsul susține interimatul domnului Daniel Constantin. Lucrăm foarte bine cu Daniel Constantin, acum eu sunt prim-vicepreședinte, ne organizăm fiindcă este momentul să ținem oamenii aproape fiindcă a fost o perioadă de 3 luni de incertitudine, lupta noastră rămâne tot cu PSD în Teleorman, iar lucrurile se așează de acum încolo. Dacă primarii vor să se implice mai mult în viața politică a partidului sunt bineveniți. Eu sunt omul noului sunt omul adaptării partidului la nivel de cetățean arată Eugen Pîrvulescu.

Pîrvulescu îl susține pe actualul prefect Haralambie Epure ca și candidat pentru primăria Alexandria și ne-a dezvăluit că ar fi fost realizat recent un sondaj intern la nivel de partid și domnul Epure stă cel mai bine în rezultate și este singura șansă a partidului împotriva lui Dragușin.

Senatorul neagă zvonurile interne că ar aduce oameni în BPJ pe criterii de afinitate, interese sau neamuri, dar recunoaște că se implică în alegerea noului BPJ.

Sunt de 12 ani de zile în PNL Teleorman și nu am cum să stau pasiv atunci când se face un BPJ. Cu siguranță că cei care vor face parte din viitoarea conducere sunt oameni din partid, primari și nu numai, care se implică în pregătirea campaniei electorale. Nu mai avem timp acum de decizii legate de organizare.

Nu există așa ceva în fostul BPJ ales statutar în 2021, repet, ales statutar, nu au existat și nu există într-o conducere a partidului apropiati și anumite interese. La PNL Teleorman nu a fost niciodată așa ceva și cine vorbește vorbește în necunoștință de cauză” a precizat Eugen Pîrvulescu.

Cu peste 17 primari care ar fi plecat din partid si pe fondul nemulțumirilor față de fosta conducere, PNL Teleorman se confruntă cu riscul unei corecții severe din partea electoratului în alegerile din acest an. Această situație ar putea consolida supremația PSD în Teleorman, similară cu perioada 2012-2016.

topul săptămânii