marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

78 de misiuni ale pompierilor militari, în weekend

La sfârșitul săptămânii trecute, echipajele de salvatori din cadrul unității noastre, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au participat la un număr de 78 de misiuni, astfel:

42 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;

4 incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din localitatea Cervenia, unul la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din comuna Ciuperceni și două incendii de vegetație uscată;

– o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe raza localității Furculești;

o intervenție pentru deblocarea unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului medical la o persoană cu probleme de sănătate;

– o misiune de salvare a unui animal căzut într-o fântână;

– pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus, pompierii salvatori au efectuat 8 misiuni de transport persoane către diverse unități spitalicești/centre de carantină/locații de izolare și 21 misiuni pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor de intervenție.

Pompierii teleormăneni, alături de celelalte instituții cu rol în managementul situațiior de urgență generate de noul coronavirus, sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea acestui virus și solicită cetățenilor să respecte cu strictețe și responsablitate măsurile impuse prin ordonanțele militare.

 

Bunuri de peste 70000 de lei, salvate de pompierii teleormăneni

Militarii Detașamentului de Pompieri Alexandria au reușit în dimineața zilei de 10 mai a.c., la ora 06.17, să salveze aproape întreaga locuință a unei persoane din localitatea Cervenia, aceasta fiind în pericol să fie distrusă de un incendiu izbucnit la nivelul bucătăriei.

Flăcările, ce se manifestau la un pat, la mobilierul din lemn și la mai multe materiale textile, cu periol de extindere la restul locuinței, au fost localizate și lichidate de salvatori cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în mai puțin de 40 de minute. Misiunea celor două echipaje a rezultat cu salvarea de bunuri estimate la suma de 30000 de lei și limitarea pagubelor la cca. 2000 de lei.

Tot în ziua de 10 mai, la ora 09.56, pompierii militari turneni, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, au reușit să evite propagarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din localitatea Ciuperceni, care se afla în imediata vecinătate a locuinței și a anexelor. Militarii au lichidat focul în limitele găsite, în aproape 30 de minute, salvând bunuri materiale apreciate la peste 40000 de lei și limitând pagubele la cca. 500 kg de furaje.

Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzelor probabile de izbucnire a incendiilor, a reieșit faptul că primul eveniment a fost generat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, iar în al doilea caz de jocul copiilor cu focul.

Din fericire, pe timpul celor două intervenții nu s-au înregistrat victime

topul săptămânii