joi, noiembrie 28, 2024

PROMOVARE ELECTORALA

spot_imgspot_img

ultima oră

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

spot_imgspot_img

O ambulanță pirat bate drumurile județului și transportă pacienți sub ochii autorităților

O ambulanță pirat despre care gurile rele spun că ar aparține unui om de afaceri din Teleorman bate zilnic drumurile județului și transportă pacienți fără nici un fel de autorizație.

Mașina inscripționată cu însemnele unei ambulanțe pare invizibilă pentru autoritățile care ar putea să o verifice, dar care nu văd, nu aud nimic.

Spre exemplu, nu mai târziu de astăzi în jurul prânzului, ambulanța a transportat un pacient preluat din poarta Spitalului Județean, pe care l-a lăsat la o adresă de pe strada Libertății. Iar suma pe care o percep transportatorii de la pacienți nu este nici pe departe una de neglijat.

O întâmplare povestită de o persoană care a dorit să rămână anonimă pare desprinsă din filme.

Spune persoana, într-o seară, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ambulanța pirat a venit la poarta Spitalului Județean „Noaptea, ca hoții” de unde a luat o băbuță cu piciorul rupt, pentru a o duce acasă.

Bătrâna, bucuroasă că are cu ce să ajungă în localitatea în care stă, a urcat repede în mașină. Ambulanțierul i-a spus femeii că transportul o costă 800 de lei, iar femeia a scos din batic suma de 80 de lei.

Atât înțelesese ea că face drumul sau atâția bani avea de toți, nu se știe, important este că bătrâna a fost dată jos, cu piciorul rupt, când ambulanțierul a auzit că nu dispune de suma cerută. Femeia a ajuns acasă în cele din urmă cu un taxi.

Cum racolează ambulanța pirat clienții?

Gurile rele spun că ambulanțierul, care nu e același mereu, iar pe la colțuri se aude că cei care fac curse cu ambulanța pirat sunt angajați ai SAJ Teleorman care în timpul liber mai fac un ban lucrând la negru pe o mașină care nu are niciun fel de autorizație, sau chiar omul de afaceri căruia îi aparține mașina ar plasa cărți de vizită în locuri vizibile sau la persoane care au legătură directă cu oamenii care ies din unitatea sanitară.

Ca de exemplu portarul de la spital.

Am discutat despre subiect cu managerul Spitalului Județean, Alexandru Dobre, care s-a arătat contrariat de cele auzite și a ținut să explice foarte clar că dacă există persoane care susțin astfel de practici vor fi date afară fără nici o discuție.

Contrariat de situație s-a arătat și directorul DSP Teleorman Stelian Cristea, care a spus că nu există nici o autorizație pentru ambulanța în discuție și că nici nu este normal sau legal ca o mașină inscripționată cu însemnele unei ambulanțe să trasporte pacienți după bunul plac.


Întrebarea care rezultă din situația cel puțin dubioasă, ca să nu zicem penală, este următoarea: trebuie să așteptăm și în acest caz să vină Bucureștiul să rezolve problema?

PROMOVARE ELECTORALA

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii