marți, aprilie 30, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Indicii clare de crimă, la Orbeasca – Presa și familia decedatului fac treaba anchetatorilor. Prim-procurorul Parchetului Teleorman: „În ce bază ați ridicat aceste imagini?”

Deși a trecut o săptămână de când bărbatul din Orbeasca a fost găsit mort pe malul râului Teleorman, familia acestuia susține că oamenii legii nu au făcut absolut nimic, tratând cu superficialitate cazul, ca pe un înec, deși toate pistele conduc către o crimă comisă cu sânge rece.

Cercetarea la fața locului a fost mai mult o glumă, care a durat un pic peste 10 minute, și nimeni nu a luat în seamă ipoteza unui omor.

În tot acest timp, jurnaliștii și fratele victimei au făcut o adevărată investigație, ridicând probe, vorbind cu martori și ridicând imagini de pe camerele de supraveghere.

În ce bază ați ridicat aceste imagini?„, ne-a spus, pe un ton aproape țipat, prim-procuroarea județului, Cristiana Petrică. Ca o paranteză, despre această doamnă, care este și purtătorul de cuvânt al Parchetului Teleorman, se spune că nu se poate lăuda cu niciun dosar notabil în cariera de procuror. Mai mult, sunt voci care susțin că ar fi posesoarea uneia dintre “cele mai urâte restituiri de dosare de la instanță”, în trecut.

Nu putem să ne pronunțăm asupra modului în care instrumentează dosarele, dar putem să spunem că modul în care se exprimă lasă de dorit. „Fără o expertiză nu se poate stabili lucrurile acestea”, a declarat proc. Cristiana Petrică jurnaliștilor Acces Direct.

Despre prestația polițiștilor în acest caz, cei care au urmărit cazul la fața locului spun că oamenii legii au făcut 3-4 poze făcute pe întuneric, în decurs de câteva minute, și cam atât… Ulterior, reprezentanții instituției au dat un comunicat sec prin care l-au dat pe mort înecat, deși acesta părea aruncat într-o zonă greu accesibilă, unde apa era de o palmă, și peste trupul gol se aflau aruncate haine. În plus, era pe uscat cu un braț ridicat ca și cum s-ar fi apărat de o lovitură.

Să nu mai vorbim de faptul că oamenii legii s-au pronunțat clar asupra cauzei morții bărbatului, cu toate că raportul medico-legal spune clar că omul a murti prin asfixie mecanică.

După ce jurnaliștii au continuat să cerceteze cazul, scoțând la iveală probe bombă care duc la o crimă, poliția ne spune că cercetează… așteptătând. Ce așteaptă? Să vadă dacă victima era băută sau drogată, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

Pe scurt, care este filmul crimei pe baza probelor obținute de jurnaliști:

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, locuia cu părinții în Orbeasca de Jos, Teleorman. Acesta lucra la o firmă de salubritate din București, iar cea mai mare parte a banilor obținuți i-ar fi cheltuit în ultima perioadă cu o femeie din sat. Despre femeie, mai mulți martori spun că ar fi întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați, posibil chiar contracost.

În urmă cu circa 3 – 4 săptămâni, soțul femeii, care ar practica arte marțiale, ar fi aflat că Gabi, bărbatul mort, s-ar lăuda prin sat cu filmulețe porno din telefon, în care ar întreține relații sexuale cu soția sa, și ar fi amenințat că „va veni peste el”


🛑15 mai, ora 22:10 – Gabi ajunge acasă de la muncă și pare abătut. Nu dorește să servească masă, așa cum obișnuia de obicei. Mama lui află de la șefa acestuia că toată ziua a fost abătut la muncă și că a stat tot timpul pe telefon. Se retrage în camera lui.


🛑16 mai, ora 00:31 (2 ore și 20 minute mai târziu) – Mașina condusă de femeia cu care Gabi ar fi avut o relație iese la drumul județean. Este condusă de femeie, care pare îmbrăcată într-o rochie albastră, de casă. Această se tot uită către bancheta din spate.


🛑00:34 -Mașina iese din drumul județean și virează pe drumul agricol care duce spre locul unde bărbatul a fost găsit mort.


🛑00:47- 13 minute mai târziu – Mașina revine de pe drumul agricol la șoseaua principală


🛑00:49 – Mașina reintră pe strada unde locuiește femeia, însă de dată această aceasta se află pe locul din dreapta.


🛑19:39 – 19 ore mai târziu – Un bătrân vede corpul bărbatului pe malul râului Teleorman, în capul drumului agricol unde intrase mașina condusă de femeie, și sună la 112


🛑20:01 – La fața locului ajung pompierii
🛑20:09 – La faț locului ajunge un echipaj de poliție rurală
🛑21:00 (aproximativ) – La fața locului ajung doi polițiști criminaliști (timp de 50 de minute s-a stat cu mâinile în san, iar lumea s-a adunat ca la circ, trecând prin câmpul infracțional, căcând în picioare probe etc.)


🛑21:12 (aproximativ) – Corpul bărbatului este urcat în duba IML și dus la morgă (circa 12 minute a durat CFL- cercetarea la fața locului, și a constat în câteva poze).

În ceea ce-i privește pe femeia în cauză și pe soțul acesteia, cei doi au declarații contradictorii, ba că erau la muncă, ba că el era cu bicicleta, și ea la București. Pusă în față imaginilor video, femeia a spus că de fapt venea de la București și a dus o prietenă la Olteni, însă imaginile obținute de presă și necăutate de anchetatorii care sunt plătiți să facă acest lucru, spun altceva.

Pusă față în față cu probele, femeia și-a acoperit față și a spus că are nevoie de un avocat, vizibil speriată fiind.


Reporterii ImpactNews24 au revenit patru zile mai târziu în zona, găsind elemente din hainele bărbatului, inclusiv chiloții, și mai multe urme care pot duce la concluzia că bărbatul a fost aruncat de sus, de pe mal, în respectiva râpă (toate crengile de vegetație ruptă sau îndoită asta indică), iar hainele au fost aruncate ulterior peste el.

Nu au fost găsite nici până în ziua de astăzi bunurile pe care le avea asupra să, telefonul ori banii pe care acesta îi avea în buzunar.

Dar nici nu au fost căutate. Nu a fost interogat niciun martor, în afară de bărbatul care a sunat la 112, nu au fost întrebate rudele dacă bărbatul avea dușmani, nu au fost ridicate imagini de pe camerele video.

Practic, toată această anchetă a fost făcută de jurnaliști și de familia victimei.

Munca polițiștilor și procurorilor, care acum sunt supărați că acest caz este investigat de presă, dacă judecăm după reacția cel puțin ciudată a Cristianei Petrică. Aceasta, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului Teleorman și șefa procurorilor din Teleorman spune cu nonșalanță: „Nu răspund la astfel de întrebări, astea nu sunt întrebări”, când jurnaliștii o întreabă de ce nu s-a făcut nicio anchetă până acum.”Nici eu nu va întreb ce faceți la birou”, a completat, după care a închis telefonul în nas jurnaliștilor.

În tot acest timp, un om zace la trei metri sub pământ, iar cei bănuiți că l-au omorât își văd de viața lor, în libertate, ștergând toate urmele a ceea ce duce către o crimă comisă cu sânge rece.

topul săptămânii