joi, octombrie 24, 2024

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ANUNT ANGAJARE

spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru creșterea siguranței pe drumurile din Teleorman

Pe 17 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au desfășurat o amplă acțiune de control în trafic. Scopul acestei inițiative a fost atât verificarea respectării regulilor de circulație, cât și informarea conducătorilor auto cu privire la noile reglementări din legislația rutieră.

Principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost creșterea gradului de siguranță pe drumurile din județ și protejarea vieții și integrității participanților la trafic. Polițiștii au subliniat că vor dispune toate măsurile necesare pentru a preveni accidentele și a sancționa pe cei care încalcă regulile de circulație.

Printre noile reglementări se numără măsuri stricte pentru persoanele suspectate că au consumat substanțe psihoactive sau alcool. În cazurile în care acestea refuză testarea sau sunt testate cu mijloace tehnice certificate, se va dispune retragerea sau reținerea permisului de conducere. Permisul va fi restituit după 72 de ore de la recoltarea probelor, dacă rezultatele nu au fost comunicate în acest interval sau dacă analizele probelor biologice sunt negative.

De asemenea, conducătorii auto vor putea alege modul în care vor primi informațiile referitoare la rezultatul analizelor (e-mail sau telefonic) și cum să li se restituie permisul de conducere. Opțiunile includ ridicarea documentului de la serviciul rutier local sau expedierea acestuia prin poștă la o adresă indicată.

Pentru cei testați cu mijloace tehnice certificate, care nu sunt obligați să se supună recoltării mostrelor biologice, există posibilitatea de a solicita recoltarea acestora în unități medicale competente pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Măsurile de retragere sau reținere a permiselor, dispuse anterior intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2024, se aplică exclusiv cazurilor înregistrate între 29 iunie și 15 iulie. Pentru acestea, termenul de 72 de ore începe de la data intrării în vigoare a ordonanței.

Totodată, nu se va mai aplica sancțiunea avertismentului în cazul suspendării dreptului de a conduce.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze conduita în trafic în condițiile temperaturilor ridicate, să păstreze calmul la volan, să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic și să păstreze o distanță adecvată față de vehiculul din față.

Mesajul polițiștilor pentru toți șoferii este clar: „Conduceți prudent, nu puneți vieți în pericol, nu conduceți sub influența alcoolului și nu consumați substanțe psihoactive!”

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii