7,150FaniÎmi place
16.8 C
Alexandria
7,150FaniÎmi place

ALO AUTORITĂȚILE, NE TREZIM?! Vrem transparență într-o țară democratică. COMUNICAȚI zilnic și pe localități numărul real de noi cazuri confirmate cu Covid-19!

De interes

După 30 de ani, Policlinica din Alexandria va fi reabilitată! Senatorul ...

După 30 de ani în care nu s-a investit nimic concret în Policlinica din Alexandria, am reușit să obțin...

Opt poliţişti din Capitală au fost reţinuţi după ce au torturat doi...

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de...

Se schimbă statutul prefecților și al subprefecților

Miercuri, 3 martie, prefectul si subprefectul de Teleorman au fost eliberați din funcții, conform actului normativ care a intrat...

Septembrie 2020.Suntem în plină campanie electorală și în doar două săptamâni începe școala. Toate acestea pe fundalul pandemiei COVID-19,când rețelele de socializare sunt invadate de întrebările despre modul cum s-au pregătit autoritățile pentru această perioadă, cum sunt gestionate spațiile unde se reîntorc copiii, cum sunt igienizate, cum va decurge votul daca numărul de cazuri crește într-o anumită localitate și lista poate să continue.

Ce se întâmplă în Teleorman?! Apucături comuniste de cenzură sau dezinteres total!

NIMIC! Autoritățile aleg să trimită informări săptămânale cu privire la numărul de cazuri de noi infectați la nivel de județ!

În urmă cu cinci luni jurnalistii din Teleorman au semnalat necesitatea precizării numărului de cazuri confirmate la nivel de localitate printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Ludovic Orban, ministrului afacerilor interne Marcel Vela, Grupului de Comunicare Strategică și prefectului Liviu Dumitrașcu nu au primit nici până în prezent un răspuns sau cel puțin o rezolvare a problemei.

Toată această secretizare a informațiilor despre noile cazuri și distribuția pe orașe, comune și sate nu face altceva decât să sporească starea de frică și neîncredere în rândul oamenilor.

De asemenea, Centrul Pentru Jurnalism Independent ( 97 de redacții și 165 jurnaliști cer acces la informații și transparențăgeo-spatial.org ) împreună cu alte asociații au cerut transparentizarea comunicării dintre autorități și presă și cu toate acestea în Teleorman jurnaliștilor și cetățenilor implicit le este refuzat sistemtic dreptul la informare.

În alte județe se poate!

După multe sesizări și presiuni din partea jurnaliștilor și cetățenilor în unele județe din vestul țării autoritățile au înțeles că este absolut necesar să existe o raportare zilnică a cazurilor pe localități, respectiv zone.

Astfel că, în Timiș începând cu 19 august DSP a început să publice pe localități, zone și unități economice numărul de cazuri noi.

Până în prezent autoritățile au reușit un singur lucru, să-și demonstreze zilnic incapacitatea în gestionarea situației epidemiologice care se va complica foarte mult odată cu reînceperea anului școlar.

Alexandria
cer senin
16.8 ° C
18.9 °
15 °
36 %
5.7kmh
0 %
vin
18 °
sâm
9 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

Accident cu ambulanta la Orbeasca de jos.

Un nou accident pe Drumul Judetean 504, de data aceasta in care a fost implicata o ambulanta aflata in misiune. Autospeciala transporta un copil...

Covid 19

Romania
816,589
Cazuri confirmate
Updated on March 5, 2021 10:06 am
46,232
Cazuri active
Updated on March 5, 2021 10:06 am
20,684
Decese
Updated on March 5, 2021 10:06 am

Alte articole