5,513FaniÎmi place
5.1 C
Alexandria
24 nov. 2020
5,513FaniÎmi place

ALO AUTORITĂȚILE, NE TREZIM?! Vrem transparență într-o țară democratică. COMUNICAȚI zilnic și pe localități numărul real de noi cazuri confirmate cu Covid-19!

De interes

Comunicat de presă! Guvernul se pregătește de primirea și distribuirea primelor doze...

Încă o veste bună! Guvernul PNL se pregătește de primirea și distribuirea primelor doze de vaccin Guvernul PNL are pregătită strategia de vaccinare a populației, care se va face conform priorităților deja stabilite. Astfel, în următoarele luni vor fi vaccinați medicii...

FURATI DE LA ITALIENI! De ce să nu avem și noi, românii,...

În materialul precedent, am vorbit, în linii mari, despre resursele din gospodăria țăranului român și fructificarea lor pe piața...

Grav accident pe raza localității Islaz

UPDATE :  Bărbatul de 44 de ani rănit marţi după-amiază în accidentul rutier care a avut loc pe raza localității...

Septembrie 2020.Suntem în plină campanie electorală și în doar două săptamâni începe școala. Toate acestea pe fundalul pandemiei COVID-19,când rețelele de socializare sunt invadate de întrebările despre modul cum s-au pregătit autoritățile pentru această perioadă, cum sunt gestionate spațiile unde se reîntorc copiii, cum sunt igienizate, cum va decurge votul daca numărul de cazuri crește într-o anumită localitate și lista poate să continue.

Ce se întâmplă în Teleorman?! Apucături comuniste de cenzură sau dezinteres total!

NIMIC! Autoritățile aleg să trimită informări săptămânale cu privire la numărul de cazuri de noi infectați la nivel de județ!

În urmă cu cinci luni jurnalistii din Teleorman au semnalat necesitatea precizării numărului de cazuri confirmate la nivel de localitate printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Ludovic Orban, ministrului afacerilor interne Marcel Vela, Grupului de Comunicare Strategică și prefectului Liviu Dumitrașcu nu au primit nici până în prezent un răspuns sau cel puțin o rezolvare a problemei.

Toată această secretizare a informațiilor despre noile cazuri și distribuția pe orașe, comune și sate nu face altceva decât să sporească starea de frică și neîncredere în rândul oamenilor.

De asemenea, Centrul Pentru Jurnalism Independent ( 97 de redacții și 165 jurnaliști cer acces la informații și transparențăgeo-spatial.org ) împreună cu alte asociații au cerut transparentizarea comunicării dintre autorități și presă și cu toate acestea în Teleorman jurnaliștilor și cetățenilor implicit le este refuzat sistemtic dreptul la informare.

În alte județe se poate!

După multe sesizări și presiuni din partea jurnaliștilor și cetățenilor în unele județe din vestul țării autoritățile au înțeles că este absolut necesar să existe o raportare zilnică a cazurilor pe localități, respectiv zone.

Astfel că, în Timiș începând cu 19 august DSP a început să publice pe localități, zone și unități economice numărul de cazuri noi.

Până în prezent autoritățile au reușit un singur lucru, să-și demonstreze zilnic incapacitatea în gestionarea situației epidemiologice care se va complica foarte mult odată cu reînceperea anului școlar.

Comandat de PRO România Teleorman, CMF 11200008

Grav accident pe raza localității Islaz

UPDATE :  Bărbatul de 44 de ani rănit marţi după-amiază în accidentul rutier care a avut loc pe raza localității Islaz,  şi care a fost...

Alte articole