miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Apa Serv SA produce bani de buzunar pentru deputatul PSD Valentin Boboc

Condamnarea lui Liviu Dragnea la executarea a trei ani și șase luni de pușcărie nu i-a învățat nimic pe colegii săi din PSD. Mai ales pe cei din Teleorman. Deși a ajuns deputat, Valentin Boboc, fostul director al companiei Apa Serv SA, continuă să „căpușeze” această societate controlată de Primăria Alexandria în calitate de acționar majoritar, scrie infractorul.ro

Chiar dacă în municipiul Alexandria există încă nouă service-uri auto în care se pot efectua reparații auto și inspecțiile tehnice periodice, toate mașinile companiei Apa Serv SA și ale multor altor instituții locale sunt dirijate pentru astfel de servicii doar către firma familiei deputatului PSD Boboc, SC Construct Art Design SRL. Deținută de fiul – Bogdan-Costin Boboc, și de soție – Mirela Boboc, această firmă supraviețuiește datorită contractelor publice oferite, în proporție copleșitoare, prin încredințare directă.

Fost șofer a lui Valentin Boboc, actualul director general al companiei Apa Serv SA Alexandria, Marius Ciprian Gurban, își joacă în continuare libertatea oferind firmei SC Construct Art Design SRL fel de fel de contracte prin încredințare directă.

De parcă doar service-ul lui Boboc ar exista în Alexandria, mașinile Apa Serv SA sunt trimise să efectueze reparațiile sau verificările tehnice numai aici. Orice sumă este binevenită pentru bunăstarea deputatului Boboc și a familiei sale.

În ianuarie anul curent, de exemplu, când directorul Gurban a avut de reparat un Renault Trafic II din parcul auto al Apa Serv SA, contractul a fost atribuit direct firmei Construct Art Design SRL. La data de 14 ianuarie ora 15:48 Gurban a publicat anunțul, iar după nici o oră, la 16:52, contractul deja era oferit afacerii deputatului Boboc, fostul său șef. La fel s-a întâmplat și atunci când Apa Serv SA a avut de reparat un Mercedes Benz. La nici două ore, la data de 29 ianuarie 2020, contractul era consemnat ca fiind atribuit.

La fel s-a procedat și în zilele de 20 și 28 februarie și 5 martie 2020 când Apa Serv SA a virat direct în conturile firmei deputatului Boboc modesta sumă de aproximativ 12.500 lei. Așa, să fie primit ca de la un fost șofer ajuns director către fostul său șef ajuns parlamentar PSD. Evident, sumele în discuție nu sunt enorme, nu seamănă nici pe departe cu cele din contractele dintre Apa Serv și Tel Drum-ul lui Liviu Dragnea. Dar arată măsura lăcomiei și a slugărniciei într-un județ sărăcit de corupția administrației PSD.

În afară de Apa Serv SA, aceeași atitudine slugarnică au dovedit-o și șefii Primăriei Alexandria, instituție condusă de Victor Drăgușin, tot de la PSD. La data de 20 martie 2020 orele 09:49, municipalitatea Alexandria anunța intenția de achiziție directă a unor servicii de reparații auto. După 12 minute contractul era deja atribuit aceleiași firme, SC Construct Art Design SRL, deținută de fiul și soția deputatului Boboc. 13.484 de lei – bani publici – au plecat instant din conturile Primăriei Alexandria pentru a-i oferi deputatului Boboc bani de buzunar.

Același gest nedemn l-a făcut și Inspectoratul de Poliție Teleorman. De cel puțin doi ani de zile, Inspectoratul oferă firmei pesedistului Boboc, prin încredințare directă, contractele pentru servicii de inspecție tehnică periodică a mașinilor din parcul auto. Asta în condițiile în care în Alexandria nu există doar service-ul odraslei lui Boboc.

 

Contracte asemănătoare, tot cu atribuire directă, fără negocieri, au mai semnat și Oficiul de Cadastru Teleorman, Serviciul de Ambulanță Teleorman, dar și câteva unități școlare.

topul săptămânii