marți, aprilie 16, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Aparatul RT-PCR a fost pus în funcțiune

Aparatul RT-PCR trimis de Guvern în județ va putea face până la 180 de teste pe zi a spus, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, după vizita făcută, miercuri, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman.

 

Alături de Nelu Tătaru au fost prezenți la sediul DSV Teleorman secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, cel care a făcut demersurile pentru ca în județ să fie adus un echipament de testare a coronaviruslui, președintele ANSVSA Robert Chioveanu, prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, subprefectul Eugen Nicolae, directorul DSP, Stelian Cristea și directorul DSV Florin Rădoi.

De asemenea, au fost prezenți la întâlnirea cu ministrul Sănătății și cei cinci medici care vor lucra probele suspecților de COVID-19 din județ.

Kiturile necesare testărilor au fost achiziționate și sunt, deja, pe drum, astfel că, potrivit demnitarului, începând de vineri probele vor putea fi lucrate în județ. De asemenea, a spus Nelu Tătaru, printre primele teste care vor fi lucrate cu echipamentrul TR-PCR instalat la sediul DSV vor fi și cele ale personalului medical care ia contact direct cu pacienții suspecți ori confirmați cu COVID-19, inclusiv paramedicii și personalul de pe ambulanțe.

“Într-o zi va apărea și necesarul de kituri iar începând de poimâine se poate începe testarea, se pot face până la 180 de teste pe zi. Am solicitat ca între primele teste să fie ale cadrelor medicale, pentru a putea evalua, o data în plus, tot ce înseamnă personal medical. Procedura de testare  spune că o data la șapte zile se testează personalul medical, chiar dacă a avut echipamente de protecție, dar lucrând într-un segment cu infecție COVID trebuie să verificăm acest personal. Kiturile sunt pe drum, reactivii și tot ce trebuie, am verificat acest lucru. În perioada imediat următoare în funcție de necesar poate fi mărită capacitatea de testare și prin a treia tură care să poată lucre aceste teste”, a explicat ministrul Sănătății, la ieșirea de la DSV Teleorman.

topul săptămânii