marți, februarie 27, 2024
Acasă Blog

ISU Teleorman sărbătorește 91 de ani de Protecție Civilă – Programul activităților

0

Pentru marcarea a 91 de ani de Protecție Civilă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman va derula, în perioada 26 februarie – 04 martie, o serie de activități ce au drept scop pregătirea populației pentru situații de urgență, pe toate tipurile de risc existente la nivel județean, precum și amplificarea climatului de înţelegere de către diferite segmente ale publicului a misiunilor desfăşurate de unitate, prin promovarea profesionalismului, devotamentului și curajului celor care îmbracă uniforma de pompier salvator, au anunțat reprezentanții instituției.

Astfel, la nivelul județului, întregul personal al unității va fi implicat în desfășurarea următoarelor activități:

I. Lecţii deschise şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur/incendii în cadrul următoarelor unităţi de învăţământ:

 • în ziua de 27.02.2024, în municipiul Turnu Măgurele, la Liceul Teoretic „Marin Preda”  și la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”;
 • în ziua de 28.02.2024, în municipiul Alexandria, la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” și la Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”;
 • în ziua de 29.02.2024, în municipiul Roșiorii de Vede, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și la Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu”;
 • în ziua de 01.03.2024, în orașul Videle, la Școala Gimnazială Nr. 1 și la Școala Gimnazială Nr. 2 Videle;
 • în ziua de 04.03.2024, în orașul Zimnicea, la Liceul Teoretic Zimnicea și la Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu”.

II. „Maratonul Acordării Primului Ajutor” – va cuprinde realizarea unor activități de instruire și pregătire a tinerilor privind acordarea primului ajutor calificat, în cadrul Centrului Multifuncțional pentru Tineret, din municipiul Alexandria, în ziua de 28 februarie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, unde sunt așteptați peste 300 de elevi, din cadrul tuturor unităților de învățământ.

Prezentările vor fi efectuate de către formatorul SMURD Teleorman, plt.adj. șef Bunea Daniela, care va fi sprijinită de mai mulți voluntari ai unității, din cadrul proiectului „Salvator din Pasiune”.

Măsurile de prim-ajutor vor fi adaptate la nivelul de înțelegere al celor care participă, specifice vârstei pe care o au, însă vor fi vizate, în principal, dezobstrucția căilor aeriene, poziția laterală de siguranță și leziunile ușoare (hematoame, echimoze, entorse, luxații, etc.). Bineînțeles, pentru a înțelege importanța cunoașterii măsurilor de prim ajutor, voluntarii ISU Teleorman vor realiza, sub coordonarea formatorului SMURD, câteva demonstrații privind acordarea primului ajutor în diferite situații de urgență.

III. Desfășurarea exercițiului de alarmare publică „Miercurea Sirenelor”, în data de 28.02.2024, la ora 10.00. La nivelul județului Teleorman, există 164 sirene de alarmare, dintre care 137 electrice și 27 electronice, 10 fiind acționate de I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman și 15 de U.H.E. Slatina. Ca și tip de acționare, din cele 149 de sirene de alarmare, 34 sunt acționate centralizat, iar celelalte – 115 sunt acționate local (necentralizat).

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Teleorman şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

IV. Afişarea materialelor de informare preventivă la sediile primăriilor, centrele de informare a cetăţenilor, în zonele de manifestare a tipurilor de risc, în centrele comerciale şi lăcaşele de cult, respectiv diseminarea indoor/outdoor a mesajului preventiv, cu implicarea autorităţilor locale. Materialele de informare preventivă fac parte din cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur”, „RISC – Renunță, improvizațiile sunt catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!” și „Împreună pentru siguranță”.

Pentru a fi mai aproape de cetățeni, cu sprijinul autorităților locale și a personalului din cadrul subunităților de intervenție din subordinea inspectoratului, în perioada 02 – 03 martie, activitățile de informare preventivă se vor desfășura și în cadrul lăcașelor de cult, premergător sau după desfășurarea slujbelor religioase. Totodată, în aceste zile, la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale vor fi vizate și familiile/comunităţile vulnerabile în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

V. În ziua de joi, 29 februarie, va avea loc prezentarea SVSU Vârtoape ca exemplu de bună practică, privind dotarea și echiparea cu tehnică de intervenție și personal. Împreună cu aceștia, la Școala Gimnazială din localitatea Vârtoape, se vor desfășura o lecție de informare preventivă și un exercițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur, urmat de un incendiu. Acțiunea se va încheia cu prezentarea autospecialei și a personalului care o încadrează.

La nivelul celor 97 de localităţi din judeţul Teleorman sunt constituite şi funcţionează în subordinea consiliilor locale 92 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU). Dintre acestea, doar 16 respectă criteriile de performanţă privind constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare, potrivit OMAI nr. 75/2019.

În conformitate cu acest ordin, principalele criterii care stau la baza constituirii acestor servcii voluntare sunt reprezentate de numărul de gospodării şi/sau clădiri de locuit colective, distanţa faţă de structurile de intervenţie ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă și tipurile de riscuri identificate în sectorul de competenţă.

La nivel județean, majoritatea acestor servicii, potrivit acestor criterii, ar trebui să fie de V1 sau V2, care presupun:

a) Servicii voluntare tip V1: şef serviciu, compartiment pentru prevenire şi echipe specializate;

b) Servicii voluntare tip V2: şef serviciu, compartiment pentru prevenire, grupă de intervenţie care încadrează autospeciala de stingere cu apă şi spumă, şi, după caz, una sau mai multe echipe specializate şi atelier de reparaţii.

VI. Organizarea unor puncte de informare preventivă cu tematică de protecţie civilă şi desfăşurarea de exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor, în zonele cu public numeros.

Tehnică de intervenție și personal specializat în următoarele locații:

 • Kaufland Turnu Măgurele – 27.02.2024, între orele 12.00 – 16.00;
 • Centrul pietonal Alexandria – 28.02.2024, între orele 12.00 – 16.00;
 • Lidl Roșiorii de Vede – 29.02.2024, între orele 12.00 – 16.00;
 • Penny Videle – 01.03.2024, între orele 12.00 – 16.00;
 • Penny Zimnicea – 04.03.2024, între orele 12.00 – 16.00.

VII. „ZIUA PORŢILOR DESCHISE” – Expoziţie cu tehnica de intervenţie, la nivelul detaşamentelor din subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al Judeţului Teleorman, între orele 12.00 – 16.00, în zilele menționate mai jos:

 • Detașamentul de Pompieri Turnu Măgurele: – 27.02.2024;
 • Detașamentul de Pompieri Alexandria: – 28.02.2024;
 • Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede: – 29.02.2024;
 • Detașamentul de Pompieri Videle: – 01.03.2024;
 • Detașamentul de Pompieri Zimnicea: – 04.03.2024;

VIII. În data de 28 februarie, Ziua Protecției Civile din România, la Detașamentul de Pompieri Alexandria va fi organizat un ceremonial militar în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele autorităților locale, județene și centrale, festivitatea de avansare în gradul următor, înainte de termen, a cadrelor militare care au obținut rezultate foarte bune în activitate și prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea subunității.

IX. În ziua de 04 Martie 2024, reprezentanții ISU Teleorman vor fi prezenți în orașul Zimnicea, în cadrul Liceului Teoretic, pentru prezentarea adăpostului de protecție civilă din această locație, realizarea unor activități de informare preventivă în cadrul unității de învățământ privind modul de comportare premergător, pe timpul și după producerea unui cutremur și desfășurarea unui exercițiu de evacuare a elevilor în caz de cutremur.

La nivelul județului există un număr de 43 de adăposturi publice/private de protecție civilă, în 33 de locații și 105 spații ce se pot amenaja ca adăposturi de protecție civilă, care pot asigura adăpostirea a 7% din populație. Lista acestor adăposturi, cu situația la nivelul întregii țări și cu locațiile aferente, se regăsește pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și poată fi accesată de pe linkul https://www.igsu.ro/Resources/Documente_Generale/Situatia_adaposturilor_de_protectie_civila.pdf.

X. Derulare campanie „DETECTOR PENTRU VIAȚĂ”

DEBUT: 24 februarie (campania va continua și după încheierea Săptămânii Protecției Civile)

LOCAȚIE: în localități din județele în care s-au înregistrat un număr crescut de incendii la locuințe și victime (AB, BV, BT, CS, CL, CV, DB, HR, HD, IS, MM, MS, NT, OT, SV, TR, TM, TL, VS, VN).

Liderii Dreapta Unită au depus la Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cer președintelui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

0

Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) îi cere lui Klaus Iohannis să declanșeze un referendum de eliminare a pensiilor speciale, așa cum a făcut cu referendumul pe justiție inițiat în 2019.

Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Ionuț Simonca au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului și i-au lăsat președintelui și cutii cu peste 135.000 de semnături strânse, deja, pentru eliminarea pensiilor speciale prin intermediul petiției on-line. (https://stoppensiispeciale.ro/ )

„Privilegiații și-au construit sub patronajul lui Klaus Iohannis o Românie paralelă unde privilegiul a devenit regulă. În România lor, e normal să încasezi o pensie specială de 58.000 de lei lunar, peste 10.000 de euro, atât cât a ajuns să fie cea mai mare pensie specială din România. Asta, în timp ce avem peste 1 milion de vârstnici care supraviețuiesc cu o pensie de sub 1.100 de lei. Pensiile speciale sunt o relicvă a unui sistem feudal protejat de PSD și PNL prin legi neechitabile. Și cine ar putea să le taie prin lege? Nicolae Ciucă, prim-pensionarul special al țării? Este cel mai mare apărător al lor. Singura cale pentru a închide subiectul pensiilor speciale este prin referendum”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Liderii Dreapta Unită acuză PSD-PNL că au crescut în ultimii trei ani taxele asupra cetățenilor și antreprenorilor ca să aibă bani să plătească pensiile speciale.

„Formulăm această cerere către un Iohannis care pare surd, mut și orb, care pare că a pierdut orice legătură cu România și cu societatea românească. Dar considerăm că este obligația noastră să ne batem pentru acest principiu corect, care este foarte clar, și anume că toți oamenii trebuie să fie răsplătiți pentru munca lor în mod corect și egal și, de asemenea, toți oamenii trebuie să beneficieze de dreptul la pensie conform principiului contributivității. Acum este și cald. Iohannis n-are pe ce pârtii deschise să se ducă în România. La golf e mai greu în perioada asta. Așa că are timp să citească scrisoarea noastră și să facă ceea ce sunt convins că își doresc 90% dintre cetățenii români: să inițieze acest referent pentru desființarea pensiilor speciale”, a declarat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

„Vreau să știe toți românii că pensiile speciale ale parlamentarilor, pensiile speciale ale primarilor, ale președinților de Consiliul Județean au fost votate de PSD și PNL. Și noi, cei din Alianța Dreapta Unită am luptat împreună în Parlamentul României, pentru a face legi, pentru a scoate aceste pensii speciale. Noi ne dorim ca această propunere a noastră să fie dusă de către președintele României mai departe și să se facă dreptate românilor. Nu este normal ca oameni care au muncit onest și care au depus 40 de ani de zile o muncă asiduă să nu poată să-și întrețină familiile și o categorie de privilegiați să primească pensii de sute de milioane”, a declarat Ionuţ Simionca, secretar general PMP.

Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse în PNRR, dar PSD și PNL sunt dispuși să piardă banii pentru modernizarea României doar ca să-și apere privilegiații.

VIDEO Șeful de post de la Brânceni recidivează

0

O filmare în care un bărbat lovește un copil a ajuns în posesia redacției ImpactNews24. Potrivit unor surse, este vorba despre șeful de post de la Brânceni, polițist care în trecut a mai avut astfel de derapaje – în primăvara anului trecut a bătut un biciclist în comuna Poroschia, pe motiv că acesta circula pe marginea drumului, în loc să circule pe șanțul de pe margine.

Dacă atunci isprava a fost comisă în timp ce era în uniformă, de această data bărbatul este îmbărcat civil, în timpul liber.

CITESTE SI: Biciclist din Teleorman-snopit în bătaie în mașina poliției. Totul a pornit pentru că nu a mers pe acostament, doar că acostamentul e inexistent

Pentru ultimul derapaj, surse judiciare spun că a fost deja deschis un dosar penal pe numele polițistului și se fac cercetări pentru loviri sau alte violențe.

CITETE SI: Un polițist din Teleorman bate femei și bărbați în interes de serviciu: „Mi-a lovit soția cu pumnul, m-am dus să o apăr, m-a lovit și pe mine, mi-a prins mâna în ușă…”

revenim cu detalii …

Grădinița nr. 8 Alexandria va fi reabilitată termic în cadrul PNRR

0

Mai multe unități de învățământ din Alexandria vor fi reabilitate termic în cadrul Programului Național de Redresase și Reziliență (PNRR) ultimul contract de achiziție publică în acest sens fiind semnat pentru Grădiniția Nr. 8.

Astfel, potrivit datelor transmise de Primăria Alexandria, primarul Victor Drăgușin a semnat, miercuri, contractul de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădire Gradința nr. 8”, finanțat prin P.N.R.R., Componenta C5 – Valul Renovării.

Scopul investiției îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Obiectivul specific vizează renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv renovarea integrată a clădirilor publice (eficiență energetică și consolidare seismică).

Prin intermediul componentei 5 – Valul Renovării se urmărește îmbunătățirea fondului contruit printr-o abordare integrate a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și intiligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală precum și dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului constuit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Principalele lucrări cuprinse în proiect vor fi executate de S.C. EURO PRIM BUILDING S.R.L., câștigătorul licitației publice, în vederea reabilitării termice, respectiv: lucrări de intervenții asupra construcției (anveloparea clădirii; placarea planșeului superior; placarea soclului clădirii; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termopan; se va executa șarpantă din lemn, cu  învelitoare din tablă; se vor monta jgheaburi, burlane și opritori de zapadă; se va reface sistematizarea terenului în incintă, pentru a se putea îndepărta apele pluviale cât mai  departe de clădire; se va realiza un trotuar de protecție perimetral; lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere și/ sau afectează funcționalitatea clădirii reabilitate energetic, inclusiv de refacere în zonele de intervenție; lucrări de refacere a finisajelor fațadelor), lucrări de intervenții asupra instalațiilor (modernizarea instalației de încălzire; instalare centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din sursă solară, necesară pentru iluminat și producerea apei calde de consum; lucrări de intervenție la sistemul de distribuție a agentului termic și înlocuirea corpurilor de încălzire din fontă; înlocuirea obiectelor sanitare; lucrări de înlocuire a instalației electrice, a corpurilor de iluminat și a aparatajului de joasă tensiune; montare unitate ventilare cu recuperare de căldură).

Valoarea totală a contractului de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții menționat este de 1.402.002,71 lei, inclusiv T.V.A., iar durata de execuție este de șase luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Atenție, șoferi! Camere care scanează numerele de înmaticulare în trafic, montate pe autospecialele de poliție

0
Camere care scanează numerele de înmaticulare în trafic, montate pe autospecialele de poliție

Verificările mașinilor oprite în trafic de polițiști vot fi transmise live în dispecerat, odată cu montarea pe autospecialele de rutieră a camerelor video tip LPR (License Plate Recognition), tehnologie care permite recunoașterea numerelor de înmatriculare ale mașinilor, în mai puțin de o secundă.

Este vorba despre un sistem integrat prin care se vor putea identifica în timp real autovehiculele care prezintă interes operativ, sau care sunt angrenate în activităţi infracţionale şi contravenționale, ori care sunt urmărite în temeiul legii.

Din primele date, în Teleorman sunt, pentru moment, două astfel de sisteme video instalate pe două dintre autospecialele IPJ Teleorman. Surse din rândul polițiștilor spun că acestea vor fi funcționale în perioada următoate, odată cu primirea tabletelor aferente.

Numerele de înmatriculare, captate de la 7 la 20 metri distanță

 • Captarea plăcuţelor de înmatriculare va fi realizată de la 7 la 20 metri distantă.
 • Va fi echipată cu leduri IR performante în 850 nm pentru a permite vizualizarea imaginilor în timpul nopții pe o distanţă de cel putin 20m.
 • Va permite stocarea pe cardul de memorie a cel putin 100.000 intrari evenimente si va include capturi cu plăcuțele de înmatriculare.
 • Timpul de detecție a numerelor de înmatriculare va fi de sub o secundă.
 • Camera LPR va fi livrată cu un card intern de tip SD de capacitate 256 GB.

„În anumite situații, localizarea incidentelor este făcută de echipajele de intervenție, pe baza cunoştinţelor privind zona de responsabilitate, sau utilizându-se reperele furnizate de apelant, suplinind în acest fel lipsa unor echipamente de localizare corespunzătoare şi a unor hărți GIS actualizate la zi.

În teren, echipajele de intervenție pot avea dificultăți în identificarea adreselor administrative, chiar şi în situația în care acestea au fost comunicate și recepționate corect, datorită lipsei sau poziționării în locuri cu vizibilitate redusă a plăcuțelor cu numele străzii, a numerelor administrative, a numerelor de bloc şi de scară. Căutările la fața locului realizate de către echipajele de intervenție se reflectă în timpi de întârziere şi resurse ocupate mai mult timp decât ar fi necesar în mod normal.

Toate apelurile care nu sunt însoțite de detalii de localizare implică un efort deosebit şi al structurilor de suport care sunt angrenate pentru coordonarea resurselor şi verificări paralele în baze de date/evidenţe sau chiar declanşarea unor mecanisme de localizare, proprii.

De asemenea, nu întotdeauna, după realizarea intervenției, se cunoaşte că resursa care a intervenit a devenit disponibilă din nou.În situaţia producerii unui eveniment care necesită intervenția specializată a structurilor de poliție, dispeceratele direcționează forțele la locul producerii evenimentului, în general, potrivit unei situații scriptice, denumită generic ,,oglinda postului”, fără a avea o imagine clară, actualizată, asupra dispunerii reale a efectivelor planificate în serviciu.

Niciun dispecerat de la nivel național nu are operaționalizat un sistem de management al forțelor şi mijloacelor aflate în dispozitiv, motiv pentru care, de multe ori, dispecerizarea la evenimente se bazează strict pe experiența personalului de serviciu și pe nivelul lui de cunoaştere a arealului localității”.

Peste 500 de accidente cu victime pe drumurile din Teleorman anul trecut

0
Peste 500 de accidente cu victime pe drumurile din Teleorman anul trecut

35 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 25 au fost grav rănite în accidente rutiere produse, pe parcursul anului trecut, pe drumurile din Teleorman. Potrivit IPJ Teleorman, numărul accidentelor rutiere soldate cu victime a fost în creștere față de anul 2022.

Astfel, în cele 12 luni ale anului 2023, pe drumurile din județ s-au produs 523 de accidente rutiere soldate cu victime, iar principalele cauze ce au stat la baza producerii acestora au fost abaterile comise de către bicicliști (105 accidente ușoare, 4 accidente grave), neacordarea de prioritate vehiculelor (56 accidente ușoare, 6 grave), alte preocupări de natură a distrage atenția (52 accidente ușoare, 5 grave), viteza neadaptată la condițiile de drum (46 accidente ușoare, 3 grave) și abaterile comise în sfera pietonilor (37 accidente ușoare, 9 grave.

Bărbat din Turnu Măgurele, arestat pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

0
Bărbat din Turnu Măgurele, arestat pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, în urma cooperării internaționale, au organizat și executat, miercuri, o acțiune operativă în Turnu Măgurele.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, la locuințele unui bărbat de 35 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, constând în recrutarea, transportarea și exploatarea sexuală, pe teritoriul Germaniei și Belgiei, a 11 persoane femei, printre care și două minore.

Pe baza probelor administrate s-a mai stabilit că, la diferite intervale de timp, bărbatul ar fi înlesnit practicarea prostituției, în orașe din Germania și Belgia, de către trei dintre persoanele vătămate, obținând importante sume de bani din activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor două telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, pentru audieri, iar procurorul de caz a dispus măsura reținerii acestuia, pentru 24 de ore, ulterior prezentat Tribunalului Teleorman.

Judecătorul de Drepturi și Libertăți a admis propunerea și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română La activitate au participat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman – Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

17 primari au plecat în ultimul an din organizația PNL Teleorman și numărul este în creștere. Eugen Pîrvulescu: „Întrebați-i pe ei de ce au plecat.”

0
17 primari au plecat în ultimul an din organizația PNL Teleorman și numărul este în creștere

Ascensiune și decădere pentru PNL Teleorman, după ce la alegerile locale din 2020 au câștigat 48 de primării, doar în ultimul an 17 primari au părăsit organizația și, din surse, ar mai pleca încă 10 spre PSD.

Problemele pentru organizația PNL Teleorman au început din iulie 2021, când președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi aranjat concursul de angajare la Serviciul Județean de Ambulanță, iar ulterior, în ianuarie 2022, a fost trimis în judecată.

Acuzat de către procurorii DNA că și-a folosit influența pentru a truca un concurs de angajare, senatorului i-a luat mai bine de doi ani pentru a se retrage de la conducerea filialei, puternic afectată în imagine. Nu am pus niciodată interesele personale în prim-plan și, drept dovadă, am hotărât să fac un pas în lateral pentru că am considerat că important este ce a făcut și ce va face de acum încolo PNL Teleorman pentru cetățenii din județ transmitea Eugen Pîrvulescu în 30 octombrie 2023.

Surse din PNL Teleorman ne-au dezvăluit că senatorul încearcă în continuare să tragă sforile în organizație și că de fapt pasul în lateral este de fațadă. Aceleași surse susțin că majoritatea primarilor din PNL Teleorman vor o reformă și o reorganizare sub interimatul lui Daniel Constantin, pentru o nouă identitate și pentru a se detașa de influența fostului președinte al filialei. Inclusiv fostul BPJ ar fi fost construit pe criterii de afinitate personală.

Aceleași surse ne-au dezvăluit că Pârvulescu îl vrea la conducerea filialei pe actualul prefect Haralambie Epure sau pe fostul secretar general al PNL Teleorman, domnul Dan Popescu.

Senatorul Eugen Pîrvulescu ne-a precizat că este în continuare în conducerea PNL Teleorman, de asemenea dânsul susține interimatul domnului Daniel Constantin. Lucrăm foarte bine cu Daniel Constantin, acum eu sunt prim-vicepreședinte, ne organizăm fiindcă este momentul să ținem oamenii aproape fiindcă a fost o perioadă de 3 luni de incertitudine, lupta noastră rămâne tot cu PSD în Teleorman, iar lucrurile se așează de acum încolo. Dacă primarii vor să se implice mai mult în viața politică a partidului sunt bineveniți. Eu sunt omul noului sunt omul adaptării partidului la nivel de cetățean arată Eugen Pîrvulescu.

Pîrvulescu îl susține pe actualul prefect Haralambie Epure ca și candidat pentru primăria Alexandria și ne-a dezvăluit că ar fi fost realizat recent un sondaj intern la nivel de partid și domnul Epure stă cel mai bine în rezultate și este singura șansă a partidului împotriva lui Dragușin.

Senatorul neagă zvonurile interne că ar aduce oameni în BPJ pe criterii de afinitate, interese sau neamuri, dar recunoaște că se implică în alegerea noului BPJ.

Sunt de 12 ani de zile în PNL Teleorman și nu am cum să stau pasiv atunci când se face un BPJ. Cu siguranță că cei care vor face parte din viitoarea conducere sunt oameni din partid, primari și nu numai, care se implică în pregătirea campaniei electorale. Nu mai avem timp acum de decizii legate de organizare.

Nu există așa ceva în fostul BPJ ales statutar în 2021, repet, ales statutar, nu au existat și nu există într-o conducere a partidului apropiati și anumite interese. La PNL Teleorman nu a fost niciodată așa ceva și cine vorbește vorbește în necunoștință de cauză” a precizat Eugen Pîrvulescu.

Cu peste 17 primari care ar fi plecat din partid si pe fondul nemulțumirilor față de fosta conducere, PNL Teleorman se confruntă cu riscul unei corecții severe din partea electoratului în alegerile din acest an. Această situație ar putea consolida supremația PSD în Teleorman, similară cu perioada 2012-2016.

Spitalul TBC din Roșiorii de Vede, paralizat de atacul ransomware care a afectat ieri 21 unități medicale din România

0

Atacul cibernetic care a lovit ieri 21 unități medicale din România a afectat puternic activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede. Potrivit declarațiilor domnului dr. Marius Vârșă, director adjunct și purtător de cuvânt al instituției, funcționarea spitalului a fost întreruptă de luni dimineața până marți la ora 15:00.

În urma atacului baza de date a pacienților internați a fost nefuncțională, nu s-au mai făcut internări, externări și nici transferuri de pacienți. Se pare că un virus de tip „ransomware” a reușit să pătrundă în rețeaua locală a spitalului. Această situație a pus presiune semnificativă pe capacitatea spitalului de a oferi servicii medicale.

În contrast, la Spitalul Judetean din Alexandria, echipa IT a intervenit preventiv, deconectând rețeaua înaintea atacului cibernetic, după ce au fost alertați în jurul orei 4 dimineața.

Până în prezent, nu există informații clare cu privire la pierderea datelor pacienților sau la momentul la care personalul IT al Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede a fost notificat despre riscul atacului. Atacatorii au trimis cereri de răscumpărare la spitalele afectate pentru recuperarea datelelor distruse potrivit Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Se pare că numărul spitalelor afectate este în creștere.

DIICOT a anunțat că face cercetări in rem pentru acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea funcţionării şi operaţiuni ilegale cu programe sau dispozitive informatice în cazul atacului cibernetic care a afectat luni activitatea mai multor spitale din ţară.

Accident mortal la Roșiori de Vede

0

Un bărbat de 54 de ani, din Drăgănești de Vede, și-a pierdut viața, duminică dimineață, după ce, pe bicicletă fiind, a fost accidentat mortal de o mașină condusă de un bărbat de 62 de ani, din Roșiori de Vede.

Potrivit IPJ Teleorman, duminică dimineață, în jurul orei 07:00, Poliția Municipiului Roșiori de Vede a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident de circulație pe Bulevardul Comercial, în localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care au stabilit, preliminar, că: din cauze și în împrejurări ce vor fi stabilite din cercetări, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Roșiori de Vede (autorizat să transporte persoane în regim taxi, aflat singur în auto), ar fi lovit și accidentat un biciclist care se deplasa în aceeași direcție de mers, pe Bulevardul Comercial, un bărbat de 54 de ani, din comuna Drăgănești de Vede.

În urma impactului a rezultat decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că bărbatul nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii evenimentului rutier.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.