joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Atenție, șoferi! Recomandările Poliției pentru circulație pe timp de ceață

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de ceață emise de Administrația Națională de Meteorologie.

În acest context polițiștii vor acționa în trafic pentru prevenirea evenimentelor produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile și îi sfătuiesc pe participanții la trafic să respecte câteva recomandări:

În condiții de vizibiliate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Totodată, polițiștii le recomandă șoferilor să respecte eventualele restricții de trafic, precum și indicațiile polițiștilor aflați în teren.

Polițiștii teleormăneni sunt în continuare la datorie, în teren, și sunt pregătiți să intervină, alături de celelalte forțe ale M.A.I.

Drum bun!

topul săptămânii