6,339FaniÎmi place
4.8 C
Alexandria
6,339FaniÎmi place

BREAKING- Încă cinci angajați ai Serviciului de Ambulanță au intrat în izolare

De interes

VIDEO. Gest incalificabil: au furat telefonul victimelor din accident

La locul accidentului produs in aceasta seara la intrarea in Laceni, s-au "prezentat" doi cetateni de etnie neprecizata, care...

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o...

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul...

Percheziții de “amploare” în Alexandria. S.C.C.O Teleorman este pe MUTE

Cred că puțină lumea știe ce înseamnă această prescurtare, dar toți înțeleg că este vorba despre o instituție publică....

Alte cinci cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță au intrat în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Este vorba despre doi ambulanțieri, doi asistenți și un medic, care au avut contact direct cu bărbatul decedat, miercuri, la Spitalul Județean Alexandria.

Toți cei cinci angajați ai Serviciului de Ambulanță au fost testați, urmând să fie primite rezultatele testelor, a explicat managerul instituției Mirela Ciobanu.

13 angajați ai Serviciului de Ambulanță sunt în izolare la domiciliu încă de acum aproape două săptămâni, după ce au intrat în contact cu bătrâna din Țigănești, confirmată pozitiv, și cu sora acestea, și ea confirmată pozitiv de testele privind infecția cu noul coronavirus.

La momentul respectiv, în spațiul public au apărut numeroase discuții referitor la faptul că cele două femei nu au spus că au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, iar echipajele de salvare nu și-au luat măsuri suplimentare de protecție. Cei 13 vor reveni, însă, la serviciu cel mai probabil începând cu 12-13 aprilie, spune managerul Ambulanței Teleorman, care face și un apel la teleormăneni să fie sinceri cu cadrele medicale și să spună atunci când intră în contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2.

Alți patru angajați ai SAJ sunt în izolare la domiciliu de ieri, după ce marți seară i-au transportat la Spitalul Județean și, mai apoi, la un spital din București, pe femeia din Mârzănești și pe copilul acesteia, confirmați pozitiv de testele rapide privind infecția cu SARS-CoV-2.

Așadar, în prezent, Serviciul de Ambulanță teleorman funcționează fără cei 22 de angajați, aflați în izolare la domiciliu. Managerul instituției, Mirela Ciobanu spune că activitatea se derulează normal, însă este foarte important ca oamenii să înțeleagă faptul că, dacă ascund salvatorilor că au avut contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, nu fac decât să îngreuneze sarcina celor care vin în ajutorul lor.

De asemenea, spune Mirela Ciobanu, în prezent, la stația centrală de la Alexandria funcționează un nebulizator, care dezinfectează autospecialele care vin de la intervenții, însă ar mai fi nevoie de unul la Roșiori, mai ales acum, când Spitalul Caritas este unitate medicală suport COVID pozitiv.

Alexandria
cer acoperit de nori
4.8 ° C
4.8 °
4.8 °
90 %
1.3kmh
100 %
vin
4 °
sâm
6 °
Dum
12 °
lun
9 °
mar
6 °

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul dintre cele mai circulate drumuri...

Covid 19

Romania
706,475
Cazuri confirmate
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
42,924
Cazuri active
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
17,628
Decese
Updated on January 22, 2021 2:04 pm

Alte articole