34.9 C
Alexandria
sâmbătă, septembrie 23, 2023

BREAKING- Încă cinci angajați ai Serviciului de Ambulanță au intrat în izolare

Alte cinci cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță au intrat în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Este vorba despre doi ambulanțieri, doi asistenți și un medic, care au avut contact direct cu bărbatul decedat, miercuri, la Spitalul Județean Alexandria.

Toți cei cinci angajați ai Serviciului de Ambulanță au fost testați, urmând să fie primite rezultatele testelor, a explicat managerul instituției Mirela Ciobanu.

13 angajați ai Serviciului de Ambulanță sunt în izolare la domiciliu încă de acum aproape două săptămâni, după ce au intrat în contact cu bătrâna din Țigănești, confirmată pozitiv, și cu sora acestea, și ea confirmată pozitiv de testele privind infecția cu noul coronavirus.

La momentul respectiv, în spațiul public au apărut numeroase discuții referitor la faptul că cele două femei nu au spus că au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, iar echipajele de salvare nu și-au luat măsuri suplimentare de protecție. Cei 13 vor reveni, însă, la serviciu cel mai probabil începând cu 12-13 aprilie, spune managerul Ambulanței Teleorman, care face și un apel la teleormăneni să fie sinceri cu cadrele medicale și să spună atunci când intră în contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2.

Alți patru angajați ai SAJ sunt în izolare la domiciliu de ieri, după ce marți seară i-au transportat la Spitalul Județean și, mai apoi, la un spital din București, pe femeia din Mârzănești și pe copilul acesteia, confirmați pozitiv de testele rapide privind infecția cu SARS-CoV-2.

Așadar, în prezent, Serviciul de Ambulanță teleorman funcționează fără cei 22 de angajați, aflați în izolare la domiciliu. Managerul instituției, Mirela Ciobanu spune că activitatea se derulează normal, însă este foarte important ca oamenii să înțeleagă faptul că, dacă ascund salvatorilor că au avut contact cu persoane infectate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, nu fac decât să îngreuneze sarcina celor care vin în ajutorul lor.

De asemenea, spune Mirela Ciobanu, în prezent, la stația centrală de la Alexandria funcționează un nebulizator, care dezinfectează autospecialele care vin de la intervenții, însă ar mai fi nevoie de unul la Roșiori, mai ales acum, când Spitalul Caritas este unitate medicală suport COVID pozitiv.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE