joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Casa primarului de la Botoroaga și Primăria, luate cu asalt de mascați; edilul este acuzat de agresiune sexuală

UPDATE: Mihail Cojocaru, primarul PNL al comunei Botoroaga, a fost reținut pentru 24 de ore și își va petrece noaptea în Arestul Capitalei. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, primarul urmează să fie prezentat magistraților cu propunere legală.

Polițiștii din București au descins, la primele ore ale dimineții de luni, atât la domiciliul edilului liberal, cât și la Primăria Botoroaga, de unde au ridicat mai multe dispozitive electronice. Perchezițiile au avut loc într-un dosar penal în care Mihail Cojocaru este acuzat de agresiune sexuală. Concret, o minoră de 17 ani, beneficiară a unui centru de plasament din Sectorul 6 al Capitalei, îl acuză pe edil că ar fi agresat-o sexual, spre finalul lunii trecute, în timp ce se afla în vizită la mama sa, în comuna Botoroaga.

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București –  Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare două mandate de percheziție, la o adresă de domiclilu, precum și la sediul unei instituții, din județul Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

În fapt, la data de 6 septembrie 2023, Secția 21 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 21 august 2023, o minoră, în vârstă de 17 ani, beneficiară a  unui centru de plasament, din Sectorul 6, ar fi fost agresată sexual de un bărbat.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din județul Teleorman.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023, au fost identificate și ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, bănuitul a fost depistat și condus la audieri.

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.

Casa primarului de la Botoroaga și Primăria, luate cu asalt de mascați
Casa primarului de la Botoroaga și Primăria, luate cu asalt de mascați

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, transmite Poliția Capitalei.

topul săptămânii