joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

CJSU Teleorman: De astăzi, masca de protecție este obligatorie pe raza județului

Decizii importante luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman. În ședința de astăzi, 31 iulie, s-a hotărât modificarea sau completarea unor articole din decizia adoptată cu o zi în urmă.

Astfel, toți cetățenii care tranzitează aleile pietonale din centrul celor cinci orașe din județ sunt obligați să poarte masca de protecție între orele 07.00-12.00 și 18.00-22.00.

O altă hotărâre destul de importantă îi vizează pe administratorii societăților care organizează nunți, botezuri sau alte evenimente. Petrecerea nu poate depăși ora 22.00, în cursul săptămânii și ora 23.00, în zilele de sâmbătă și duminică. Și totul fără joc sau dans!

TEXTUL HOTĂRÂRII, ÎN INTEGRALITATE

Art. I. Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman nr. 14 din 30 iulie 2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19 pe raza județului Teleorman se modifică si completează după cum urmează:

 

  1. Pct. 1.1. al Art. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: “Administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor lua măsuri ca aceste evenimente să se desfășoare în intervalul orar 0800 – 2200 în zilele de luni până vineri și în intervalul orar 0800 – 2300 în zilele de sâmbătă și duminică și pentru monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către participanții la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans.”.

 

  1. Pct. 1.2. al Art. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: „Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri, terase destinate comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, se stabilește intervalul orar 0800 – 2200 în zilele de luni până vineri și în intervalul orar 0800 – 2300 în zilele de sâmbătă și duminică, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități luând măsuri pe a asigura monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.
  2. Subpct. 1 al pct. 1.4. al Art. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: „În cazul nerespectării obligațiilor menționate la pct. 1.1. – 1.3. din cuprinsul prezentului articol, autoritățile publice locale vor lua, de îndată, măsura suspendării pe o perioadă de 14 zile a autorizației de funcționare a agentului economic, potrivit dispozițiilor art. 5 pct. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, la solicitarea organelor constatatoare a nerespectării legii.”.

 

  1. Alin. (1) al art. 2 se modifică și va avea următorul cuprins: „Începând cu data de 31 iulie 2020, pe toată durata zilei, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Teleorman în spații închise și în spațiile deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, oboare și în zonele limitrofe acestora, mijloace de transport în comun, stații de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum și în alte spații deschise unde se formează grupuri mai mari de 3 persoane.”.

 

  1. Alin. (2) al art. 2 se modifică și va avea următorul cuprins: “La propunerea comitetelor locale pentru situații de urgență, prin hotărâre a comitetului județean pentru situații de urgență, se pot stabilii și alte spații deschise în care să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.”.

 

  1. După art. 2 se introduce articolele 21 și 22 care vor avea următorul conținut:

Art. 21 (1) În Municipiul Alexandria se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe strada Libertății pe tronsonul cuprins între strada Ion Creangă și strada București.

(2) În Municipiul Roșiori de Vede se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe strada Rahovei pe tronsonul cuprins între strada A. I. Cuza și strada Dunării.

(3) În Municipiul Turnu Măgurele se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe bulevardul Independenței pe tronsonul cuprins între strada Republicii și strada 1 Mai.

(4) În Orașul Videle se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe strada Lipscani pe tronsonul cuprins între strada Republicii și șoseaua Giurgiului.

(5) În Orașul Zimnicea se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe strada Mihai Vitezul pe tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și strada Romană.”.

Art. 22 De la măsurile reglementate prin prezenta hotărâre se sunt exceptate următoarele categorii de personae:

  1. a) copii cu vârsta mai mica de 5 ani;
  2. b) Persoanele care desfășoară activități fizice intense și / sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

topul săptămânii