joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Cristi Barbu: Candidatura mea la funcţia de Deputat mă obligă să lupt pentru toţi teleormănenii

Începem, astăzi, cea mai importantă și încărcată de semnificații campanie electorală a României post-decembriste. Candidatura mea la funcția de deputat pentru județul Teleorman mă onorează, mă responsabilizează și mă obligă, în același timp, să lupt pentru voi, pentru toți teleormănenii, care de 30 de ani, cu fiecare nouă legislatură care vine sperați ca ceva să se schimbe, ca toate promisiunile pe care le-ați primit să fie respectate, să vi se recunoască dreptul la demnitate, la o viață decentă și prosperă, dreptul la muncă, accesul la servicii medicale de calitate, la educație, dreptul la relaxare și la odihnă.

Eu nu vă promit nimic! Dar, UN SINGUR AN DE GUVERNARE LIBERALĂ a însemnat, pentru Teleorman, investiții de peste 200 milioane de euro cu care:

Am adus 6010 tablete copiilor din Teleorman. 

Am aprobat construirea unui corp nou la Spitalul Județean din Alexandria, pentru ca teleormănenii să beneficieze de servicii medicale moderne și funcționale, oferite în spații generoase, utilate la standarde europene. 

Am început să lucrăm la modernizarea drumului european E70, Alexandria – București. Primul segment a fost lărgit și va fi finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie. 

Am reabilitat porțiunea de drum Izvoarele – Zimnicea de pe DN 51, Alexandria-Zimnicea, pentru că de 30 de ani locuitorii din Zimnicea au tot cerut și așteptat de la PSD un drum civilizat, pe care să nu-și mai pună viața în pericol la fiecare deplasare. PNL le-a îndeplinit dorința. 

Am aprobat reabilitarea Spitalului Orășenesc Zimnicea. 

Am aprobat reabilitarea cinematografelor din Turnu Măgurele și Zimnicea. 

Am aprobat documentația de proiectare a drumului DN52, Alexandria -Turnu Măgurele. 

Am aprobat pentru 14 localități din Teleorman construirea unor sedii noi pentru primărie, reabilitarea, extinderea și dotarea unor lăcașe de cult și construirea unor anexe sociale. Toate aceste proiecte vor continua. Din Camera Deputaților voi avea pârghiile necesare să aduc dezvoltarea în județul Teleorman. România are la dispoziție cel puțin 80 miliarde de euro alocate de către Comisia Europeană, iar Teleormanul trebuie să acceseze cât mai multe fonduri din acești bani. Echipa PNL Teleorman din Parlamentul României va schimba și va dezvolta Teleormanul prin atragere de fonduri europene și investiții. 

Investim în economie, atragem investitori și creăm locuri de muncă. 

Investim în sănătate, dezvoltăm infrastructura sanitară și construim, modernizăm și tehnologizăm spitale. Nu mă voi lăsa până când spitalele din Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Videle nu vor furniza servicii publice medicale de calitate la standarde europene! 

Investim în educație, dezvoltăm infrastructura educațională și construim școli, creșe și grădinițe. 

Continuăm să investim în viitorul copiilor noștri și conectăm satele, comunele și orașele teleormănene la internet, le oferim copiilor tablete, pentru a putea frecventa școala online, atunci când nu pot fi în clase. 

Investim în cultură și credință prin reabilitarea și modernizarea obiectivelor culturale și religioase, cu care Teleormanul se mândrește. 

Investim în oameni, care sunt în centrul faptelor noastre și ne bazăm pe dialogul și pe consultarea publică pentru a afla care sunt problemele și soluțiile comunității teleormănene.

Pandemia COVID-19 nu trebuie să ne sperie. Viața noastră trebuie să meargă înainte, iar organizarea alegerilor și campania electorală sunt răspunsul firesc la normalitate, la acceptarea conviețuirii cu noul coronavirus, pe care trebuie să îl înfuntăm cu mult curaj, dar și cu toată responsabilitatea.

Respectarea măsurilor de protejare ne va salva sănătatea și viața. Adoptarea de către Guvernul Orban a unor măsuri severe de limitare a răspândirii SARS-CoV-2 este un semnal clar cu privire la îngrijorarea maximă cu care este privită evoluția pandemiei SARS-CoV-2 la noi în țară.

Toate eforturile Guvernului se concentrează pe două direcții majore, care cu toate limitările, să ne permită, în condiții de siguranță să ne desfășurăm viața cât mai normal posibil în condițiile date – protejarea sănătății și salvarea vieții, pe de o parte, și afectarea cât mai puțin posibil a economiei, pe de altă parte.

Noi continuăm să ne facem treaba serios, la serviciu și acasă, și mergem la vot să eliberăm România de pericolul PSD pentru democrație și pentru dezvoltarea României!

topul săptămânii