1.1 C
Alexandria
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Declarație politică | Senator Dănuț Cristescu: PSD depune moțiune de cenzură!

Guvernul actual trebuie să plece pentru eșecul repetat de a redacta și depune la Comisia Europeană un Plan Național de Redresare și Reziliență benefic pentru România și pentru cetățenii țării.

În loc de bunăstare și dezvoltare, guvernul Cîțu, în aceeași manieră haotică și iresponsabilă cu care a gestionat pandemia și vaccinarea, impune românilor noi curbe de sacrificiu -înghețarea salariilor, a pensiilor, biruri mărite, creșterea vârstei de pensionare – adică austeritate și sărăcie.

Dezbaterea din Parlament, precum și intervențiile publice ulterioare, au devoalat un adevăr crunt. PNRR-ul, ca proiect clar, coerent, gata de a fi transmis la Bruxelles nu există, există însă Planul de austeritate! Iar partidele Coaliției de guvernare aruncă pisica de la unii la alții pentru eșec.

În loc să-și admită neputința și să accepte sprijinul pe care PSD l-a oferit constant pentru ca țara să aibă un PNRR bun, guvernul Cîțu continuă să sfideze și, culmea cinismului, să etaleze noi probe ale incompetenței sale.

Dincolo de această bătaie de joc a documentului guvernamental, care ilustrează superficialitatea și habarnismul, rămâne angajamentul de-o gravitate extremă, pe care, fără să fi fost cerut de cineva, guvernul Cîțu l-a asumat și transmis deja Comisiei Europene, prin care readuce austeritatea dură și adâncește sărăcia.

Condiționalitățile de tip FMI în schimbul cărora actuala putere vrea să îndatoreze cu încă 15 miliarde de euro România, pe lângă cele 31 de miliarde deja împrumutate în ultimul an, vor amputa grav orice șansă de progres economic și de creștere a bunăstării.

După simulacrul prezentării în Parlamentul al unui PNRR care nu există, liderii Coaliției au început să recunoască faptul că există însă un Plan de Austeritate, care a fost subiect al discuțiilor din Coaliție.

Exemplu: Vicepremierul Dan Barna recunoaște voalat că informațiile privind creșterea vârstei de pensionare sunt reale.

Probabil vor recunoaște în următoarea perioadă și restul ”reformelor” care va duce la sărăcirea populației și la distrugerea mediului de afaceri românesc – înghețarea veniturilor – pensii, salarii, alocații și creșterea taxelor și impozitelor.

Pentru toate aceste motive esențiale PSD depune moțiune de cenzură și cheamă pe orice parlamentar responsabil căruia îi pasă cu adevărat de oameni și de țară să voteze pentru înlăturarea actualului guvern. România merită să aibă un Executiv capabil să fructifice extraordinarele oportunități de finanțare europeană actuale și să asigure nu doar dezvoltare și sustenabilitate economică, ci și bunăstare socială.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE