marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Dosare penale pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au constatat șase infracțiuni la regimul circulației rutiere, acționând în vederea creșterii gradului de siguranță pe drumurile publice din județ.

 Polițiștii au depistat două persoane care conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și alte două care ar fi consumat alcool sau  alte substanțe, punând în pericol siguranța traficului rutier.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Călmățuiu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe strada Zorilor din localitatea de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

În contextul prezentat, polițiștii din Videle au întocmit dosar penal în cazului unui bărbat de 63 de ani din localitate, care a condus un moped electric, neînregistrat, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și ar fi consumat băuturi alcoolice. Bărbatul conducea mopedul pe Șoseaua Pitești din orașul Videle și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma evenimentului rutier  bărbatul a necesitat îngrijiri medicale. Cercetările continuă.

În atenția conducătorilor auto:

– acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii;

– reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;

– evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni;

– adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;

– păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;

– nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți, concentrați-vă atenția asupra traficului;

– nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan.

topul săptămânii