marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Exercițiu „reușit” al pompierilor în Alexandria- pacientul a decedat. „Vom face o ședința restrânsă să remediem ce nu ne-a ieșit”

Joi dimineață a avut loc un exercițiu cu forțe și mijloace la Alexandria, care a simulat un incendiu complex pe secția de AȚI a SJU. Alexandria. Au urlat mașinile de pompieri în oraș, care au venit cu surse și trâmbițe în curtea spitalului, unde se îngrămadise toată protipendada presei locale.

CITESTE SI: Pompierii din Teleorman au rămas fară scări și trusa de descarcerare în Smârdioasa.

Pe lângă faptul că pompierii, dați jos din mașini, se mișcau cu viteza melcului obosit, greșelile curgeau una după alta, unul rămase cu piciorul blocat pe pedala autoscării, urcând colegii aflați în nacela la etajul greșit, alții cărau de zor o scară pe care au așezat-o strategic pe un capac de canal, fiind la un pas să cadă claie peste grămadă cu pacient cu tot.

Cât despre saltelele gonflabile, în condițiile unor victime la etajele superioare, acestea au lipsit cu desăvârșire.

Cu toate acestea, în mintea unei jurnaliste locale, specializată în fake news, exercițiul a fost reușit. Vorbind despre aceeași jurnalistă care a negat un incendiu care s-a reaprins,la o casă care a ars în totalitate în Alexandria, deși nu s-a aflat la făța locului, fiind mai preocupată să spele imaginea ISU decât să informeze corect cetățenii, nu ne mai mirăm. 

Singurul care a recunoscut parțial desfășurarea lamentabilă a fost un pompier, căruia nu-i vom da numele „Da, au fost și aspecte negative, „Vom face o ședința restrânsă să remediem ce nu ne-a ieșit”

Doar ne întrebăm ce s-ar întâmpla într-o situație reală, dacă și la un exercițiu simulat pompierii din Alexandria au dat chix.

topul săptămânii