luni, iulie 22, 2024
spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Femeie sechestrată, umilită și bătută de odraslele unui om de afaceri, cu complicitatea unui pompier, fiu de poliţist

Caz şocant în ancheta procurorilor militari din Oradea, care au reţinut un pompier, pe iubita acestuia şi pe fratele ei, acuzaţi că au sechestrat o femeie, au dezbrăcat-o, au bătut-o şi au tuns-o, aruncând-o în final, în pielea goală şi cu un căluş în gură în curtea casei.

Victima celor trei, spun sursele Adevărul, lucrează la o firmă din satul bihorean Ortiteag, comuna Măgeşti, patronată de omul de afaceri Gavril Costa, fostul primar al comunei în perioada 2000-2012.

Copiii afaceristului,  Andrada (27 ani) şi Florin Costa (29 ani), o bănuiau pe femeie că ar avea o legătură amoroasă cu tatăl lor şi au decis să-i dea o lecţie împreună cu iubitul Andradei, Cătălin Butuc (31 ani), fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bihor. 

Răzbunarea a fost pusă în aplicare vineri, când cei trei au chemat-o pe femeie la sediul firmei, sub pretextul unor probleme de serviciu iar când a ajuns au sechestrat-o într-un birou, unde au dezbrăcat-o, au legat-o de mâini şi picioare şi i-au pus un căluş în gură, după care au bătut-o şi au tuns-o cu un aparat, tăindu-i şi genele şi sprâncenele.

Contabila a fost tunsă cu un aparat, răpitorii tăindu-i inclusiv genele şi sprâncenele FOTO arhiva personală 

În final, femeia, mama a doi copii de 11 respectiv 18 ani, a fost urcată dezbrăcată într-o maşină, cu care Florin Costa şi Cătălin Butuc au dus-o până în sat la mama ei, aruncând-o în curtea imobilului.

 „Nişte monştri“

Pentru ca răzbunarea să fie totală, fraţii Costa l-au implicat în poveste şi pe soţul femeii, cu care aceasta era deja în divorţ. De pe un cont fals de Facebook, susţine bărbatul, o persoană l-a interpelat vineri dimineaţa  şi i-a promis că-i va face rost de dovezi că soţia l-a înşelat şi i-a furat banii.

Mesajele transmise soţului victimei de către Andrada Costa, de pe un cont fals de Facebook şi de pe WhatsApp, în care aceasta îi promitea dovezi că e înşelat FOTO arhiva personală 

Apoi, Andrada Costa i-a trimis un mesaj în care îi cerea să se întâlnească, pentru ca, ulterior, să-i trimită un nou mesaj că nu mai poate veni. „Mi-a scris să mă duc acasă, că mi-a bătut soţia care a anunţat poliţia. Nu am înţeles nimic până nu am ajuns acasă”, a povestit, soţul victimei, revoltat de ce s-a întâmplat.

„Nu mă interesează câţi bani. Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă soţia mea a avut vreo relaţie cu tatăl lor. Oricum, nu sunt ei în măsură să facă ce au făcut”, zice el.  Femeia ar fi stat sechestrată aproape 8 ore, iar vineri noaptea, după ce a fost abandonată în curtea casei, a fost transportată la spital. „I-au rupt mai multe coaste, i-au dislocat genunchiul, i-au spart capul, au strâns-o de gât (foto, jos). Nişte monştri!”, a declarat soţul ei.

Victima sechestrată a fost legată cu curele de mâini de picioare şi bătută cu un par FOTO arhiva personală Reţinuţi 

Ancheta în caz este desfăşurată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj care, vineri noaptea au „periat” locul în care s-a produs incidentul, ridicând probe, audiind martori şi vizionând înregistrările camerelor de supraveghere. 

În zorii zilei de sâmbătă, anchetatorii au descins şi la locuinţa fraţilor Costa şi la cea a pompierului, cei trei fiind apoi ridicaţi şi conduşi la audieri.  Interogatoriile s-au întins până sâmbătă seara când anchetatorul lor a decis să-i reţină pentru 24 de ore, sub acuza de tâlhărie şi lipsire de libertate, urmând să decidă în cursul zilei de duminică dacă vor propune instanţei de judecată arestarea lor.

Florin Costa, sora lui, Andrada Costa, şi pompierul Cătălin Butuc au fost reţinuţi, sâmbătă, de procurorii militari FOTO Facebook Căutat telefonic de corespondentul Adevărul.ro, fostul primar Gavril Costa, tatăl celor doi fraţi implicaţi în sechestrarea victimei, a cerut iniţial să fie sunat mai târziu, „pentru că sunt într-o discuţie”, pentru ca, apoi, să nu mai răspundă la apelurile telefonice.  

Pe de altă parte, într-un comunicat transmis sâmbătă seara, reprezentanţii ISU Crişana s-au delimitat de faptele pompierului militar ridicat pentru audieri şi reţinut sâmbătă, 09 octombrie.

„Facem precizarea că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) va sprijini verificările Parchetului Militar şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate datele necesare”, se arată în comunicatul ISU Crişana, în care se precizează că pompierul, Cătălin Butuc, este angajat al Inspectoratului din anul 2017.”Instituţia noastră va pune în aplicare măsurile care se impun în funcţie de concluziile instanţei de judecată. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor se delimitează de astfel de comportamente incompatibile cu statutul de militar”, mai scrie în comunicat.

topul săptămânii