5.5 C
Alexandria
luni, decembrie 5, 2022

Gândul zilei…

La acest moment, alegerile locale par să se apropie cu repeziciune. Spun “par” pentru că, dacă analizăm statisticile oficiale, cazurile persoanelor infectate cu COVID sunt în plină creștere.

Nu mă erijez într-un specialist epidemiologic. Însă, discuțiile recente purtate cu cetățenii din Teleorman au adus în atenție câteva îngrijorări.

În primul rând, cea mai frecventă întrebare a fost “Oare de ce Guvernul condus de Ludovic Orban nu vrea să respecte legea și să distribuie măști cetățenilor?” Răspunsurile pot fi multe. Însă, Victor Ponta și ProRomânia au înțeles faptul că cea mai are rusursă a unui popor este dată de sănătatea cetățenilor.

Pornind de la afirmația lui Winston Churchill despre sănătatea cetățenilor, ProRomânia s-a luptat pentru ca cetățenii României să primească, gratuit, măști. Din păcate, nici până acum populația nu primește măști. De ce? Probabil că există un dezinteres profund la adresa românilor.

Aceasta pare să fie cea mai solidă explicație. Cel puțin dacă ne uităm și la ura cu care același Guvern nu vrea să mărească alocațiile copiilor. Probabil ca aceasta este doctrina liberală. Probabil că aceasta este viziunea liberală în ceea ce privește viitorul românilor. Însă, oamenii cu care am vorbit și-au exprimat îngrijorarea, unii chiar temerea.

În al doilea rând, cetățenii mi-au tramsmis un puternic sentiment de neîncredere în clasa politică. Justificat 100%. De ce? Pentru că la fiecare 4 ani sau 5 ani, politicienii “constanți” – cu ștate de 25-30 de ani în viața politică – vin cu aceleași slogane sforăitoare, având în minte un singur scop: un nou mandat. Un nou mandat plin de beneficii pentru ei și dezinteres față de populație.

În al treilea rând, am remarcat o ruptură profundă între politic și cetățeni. Fiecare vorbește pe limba lui fără a asculta interlocutorul. Nu numai că jignește, dar desconsideră.

Soluția este de bun simț și se rezumă la un singur cuvând: implicare! Implicare în comunitate și pentru comunitate! Tocmai pentru că discutăm de alegerile locale cred, cu tărie, că principalul obiectiv trebuie să fie implicarea pretendentului la demnitatea publică de primar sau de președinte de consiliu județean în comunitate. Toate sloganurile și afimațiile “eu știu ce vor cetățenii din Teleorman” sunt povești. Povești triste pe care, în trecutul apropiat, le-am mai auzit. Și, din nefericire petru comunitate, lucrurile nu au avut un sfârșit frumos. Nici pentru cel care vorbea, dar nici pentru cetățeni.

Așadar, propunerea mea pentru Teleorman nu este să facem “binecunoscutul” parc industrial sau nu știu ce autostradă suspendată. Propunerea mea și a ProRomânia pentru Teleorman este să ne implicăm în comunitatea în care trăim, învățăm., muncim astfel încât să fim utili ei. Și, nu să o transformăm într-o anexă.

Teleormanul nu are nevoie de un jupân! Teleormanul are nevoie de implicarea noastră, a tuturor celor care ținem cu România!

Alege și tu să te implici! În comunitate și pentru comunitate!

 

Autor: Dumitru Goldbach

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE