joi, mai 2, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Iadul de la Oncologie. Afaceri pe spatele bolnavilor de cancer. Dezvăluiri șocante din Spitalul „Broaște” din Alexandria

Nenorocirile de la secția de oncologie a Spitalului Județean Teleorman nu s-au încheiat odată cu dosarul penal de înșelăciune prin care doi medici au fost acuzați că au decontat rețete fictive, iar bolnavii trăiesc un chin continuu, se plâng unii dintre aceștia.

Spitalul  „Broaște” din Alexandria este locul unde vin bolnavii de cancer din tot județul, agățându-se de o ultima speranță la viață. Mulți dintre ei își trăiesc aici ultimele clipe. Din păcate, pentru aceștia sunt momente groaznice, dacă apucă pe mâna asistentei șefe Șontea Florentina.

Aceasta nu numai că se comporta urât cu colegele și cu bolnavii, dar a dezvoltat o manieră foarte interesantă de a face bani pe spinarea suferinzilor.

Mulți bolnavi de cancer, desi ar trebui să beneficieze de toate analizele gratuit, se trezesc trimiși la un celebru operator privat de analize din Alexandria, unde, ca o coincidență, lucrează part time asistenta șefa a secției de oncologie.

Mai mult, o parte dintre pacienți s-au trezit luați „cu japca” la respectivul laborator de imagistică, trezindu-se, unii dintre ei, direct cu telefoane de acolo, fară să știe despre ce este vorba, fară să își fi dat numărul de telefon sau acceptul de a fi „verificați” de o entitate privată, fară nicio legătură aparentă cu Spitalul Județean.

„Vreau doar să mor, nu mai am mult de trăit, să mă lase în pace, în fiecare săptămână mă sună, altă analiză, iar 2 milioane, iar 3 milioane”, ne spune o femeie în stadiul terminal de cancer, cu lacrimi în ochi.

Redăm mai jos declarațiile disperate ale unei paciente tocată de bani și obligată să meargă aproape forțat la privat să facă analize,desi ar fi trebuit să beneficieze gratuit de acestea

Ca o coincidență, pacienții care se trezesc cu telefoane sunt cei tratați de asistenta șefă Șontea, sau Flori, cum îi spun apropiații. Asistenta care lucrează și la spitalul de stat, dar și la celebrul laborator privat.

Și, ca să fie tacâmul complet, aceeași asistentă șefă, Flori Șontea, are și ea acum un dosar penal, pentru delapidare și fals în acte, pentru că și-ar fi trecut din pix tot felul de ore suplimentare, încă din perioada stării de urgență, umplandu-se de bani necuveniți.

Și, pentru că tot nu a fost mulțumită, a sustras din spital mobiler și alte dotări nou nouțe, care tocmai fuseseră donate unității spitalicești. După ce reporterii ImpactNEWS24 au intrat pe fir, aceasta, că să dreagă busuiocul, a adus înapoi din bunurile sustrase. Culmea, nu cele donate recent, ci altele, care dispăruseră din spital cu mai mult timp în urmă.

Ne întrebam cât sânge rece să ai să furi de la oamenii bolnavi de cancer, care văd în tine ultima speranță la viață, și cum să te comporți cu ei urât, având în vedere că își trăiesc ultimele clipe pe acest pământ,mulți dintre ei.

Și ne mai întrebăm dacă operatorul privat, Exmed care a fost recent cumpărat de una dintre cele mai mari companii private din Europa specializată în analize medicale și tratament de cancer(Affidea), știe cum ajung pacienții pe moarte din Teleorman la ei.

topul săptămânii