1.1 C
Alexandria
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Medicii care se exprimă public împotriva vaccinării vor fi trași pe dreapta șase luni de zile

Măsură propusă de PNL-UDMR în programul de guvernare

Guvernul propus de PNL şi UDMR susţine, în programul de guvernare pentru perioada 2021-2024 depus la Parlament, retragerea dreptului de liberă practică, timp de șase luni, pentru medicii care exprimă în spaţiul public idei anti-vaccinare.

„Susţinem retragerea dreptului de liberă practică pentru 6 luni a medicilor care se exprimă în spaţiul public împotriva vaccinării”, se arată la subcapitolul „Gestionarea urgenţei pandemice”, din Programul de guvernare PNL-UDMR depus, sâmbătă, în Parlament.

La subcapitolul „Gestionarea urgenţei pandemice”, programul prevede mai multe măsuri, unele aflate deja în  implementare. De asemenea, este prevăzută, printre măsurile propuse, și accelerarea campaniei de comunicare, „cu comunicatori credibili din lumea medicală şi alţi comunicatori credibili care să aibă expunere mare atât în mediul rural, cât şi urban”.

Alte măsuri propuse vizează oprirea lanţului de transmisie a virusului şi încetinirea transmiterii intra-comunitare, implicarea oricărui medic cu drept de liberă practică într-un program de tratament naţional la domiciliu pentru formele uşoare şi medii sau folosirea pe scară largă a certificatului digital COVID.

Programul de guvernare mai prevede „refacerea unor spitale non-COVID la nivel naţional cu referire la unele spitale universitare, unele institute de oncologie, de boli cardiovasculare, de pediatrie, de dializă, dar şi creşterea capacităţii de răspuns a României la SARS- CoV-2 prin susţinerea producţiei locale de medicamente necesare în acest context (antivirale, anticoagulante, medicamente inovative)”.

„Am depus programul de guvernare și lista cabinetului. Programul este centrat pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, este o altă prioritate cea legată de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale și alimente. Cea de-a treia este foarte bine articulată la programul național de redresare și reziliență, aprobat de curând,” a declarat oremierul desemnat Nicolae Ciucă sâmbătă după-amiază.

Programul conține unele măsuri fiscale și de reformă, măsuri pentru ieșirea din criza energetică, precum și măsuri de gestionare a crizei sanitare și măsuri pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE