marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Medicii care se exprimă public împotriva vaccinării vor fi trași pe dreapta șase luni de zile

Măsură propusă de PNL-UDMR în programul de guvernare

Guvernul propus de PNL şi UDMR susţine, în programul de guvernare pentru perioada 2021-2024 depus la Parlament, retragerea dreptului de liberă practică, timp de șase luni, pentru medicii care exprimă în spaţiul public idei anti-vaccinare.

„Susţinem retragerea dreptului de liberă practică pentru 6 luni a medicilor care se exprimă în spaţiul public împotriva vaccinării”, se arată la subcapitolul „Gestionarea urgenţei pandemice”, din Programul de guvernare PNL-UDMR depus, sâmbătă, în Parlament.

La subcapitolul „Gestionarea urgenţei pandemice”, programul prevede mai multe măsuri, unele aflate deja în  implementare. De asemenea, este prevăzută, printre măsurile propuse, și accelerarea campaniei de comunicare, „cu comunicatori credibili din lumea medicală şi alţi comunicatori credibili care să aibă expunere mare atât în mediul rural, cât şi urban”.

Alte măsuri propuse vizează oprirea lanţului de transmisie a virusului şi încetinirea transmiterii intra-comunitare, implicarea oricărui medic cu drept de liberă practică într-un program de tratament naţional la domiciliu pentru formele uşoare şi medii sau folosirea pe scară largă a certificatului digital COVID.

Programul de guvernare mai prevede „refacerea unor spitale non-COVID la nivel naţional cu referire la unele spitale universitare, unele institute de oncologie, de boli cardiovasculare, de pediatrie, de dializă, dar şi creşterea capacităţii de răspuns a României la SARS- CoV-2 prin susţinerea producţiei locale de medicamente necesare în acest context (antivirale, anticoagulante, medicamente inovative)”.

„Am depus programul de guvernare și lista cabinetului. Programul este centrat pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, este o altă prioritate cea legată de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale și alimente. Cea de-a treia este foarte bine articulată la programul național de redresare și reziliență, aprobat de curând,” a declarat oremierul desemnat Nicolae Ciucă sâmbătă după-amiază.

Programul conține unele măsuri fiscale și de reformă, măsuri pentru ieșirea din criza energetică, precum și măsuri de gestionare a crizei sanitare și măsuri pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii