luni, martie 18, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Nereguli grave la spitalul Turnu Magurele: bolnavii dorm pe scanduri, spitalul cumpara carucior de carat morti de 10.000 de dolari

Firma infiintata in 2017, fara angajati, abonata la vandut produse medicale la suprapret spitalului din Turnu Magurele. In 2019, spitalul din orasul de la Dunare a inceput o serie de achizitii de la o firma din Bucuresti, infiintata in 2017, avand un rulaj enorm.

Achizitiile, aproape in totalitate s-au facut prin ministerul Dezvoltarii, condus pe atunci de PSD, managerul spitalului fiind numit de un om apropiat de Liviu Dragnea, primarul Danut Cuclea. Chiar si dupa acea serie de achizitii pe fondurile Ministerului Dezvoltarii, spitalul din Turnu Magurele a continuat sa cumpere de la acelasi furnizor aparatura de zeci de miliarde de ron, multe aparate zacand nefolosite, unele chiar ramanand sigilate.

La o cautare pe internet a produselor respectivei firme, nu gasim preturile afisate oficial, ci pentru pret trebuie sunat si negociat cu firma respectiva.

„Conform administratorului paginii de „Observ Tot„, Alin Ghiciulescu, aparatele sunt luate pentru: „- ginecologie: ecograf achiziționat cu 65.000 euro, iar prețul real este în poza atașată – radiologie ( 2 aparate digitale care fac același lucru, unul este în cutie din 2019 pana în prezent , celălalt este scos din cutie , dar nu este funcțional). Fiecare aparat costa peste 4 miliarde lei vechi.

Prețurile sunt umflate de cel puțin 5 ori. – aparate de ortopedie care depășesc competența spitalului, deci nenecesare ( luate doar pentru ca sunt scumpe și se primesc comisioane).

Nici acestea nu se folosesc, unele chiar sigilate de ANAF pentru ca depășesc competența spitalului. – aparate pentru laboratorul de anatomie patologica: care stau în cutii din 2019 și sunt depozitate când intr-o parte, când în alta… tot în cutii. – recent în decembrie 2020, a fost cumpărat un cărucior mortuar pentru transport decedați la pret de 400 de milioane lei vechi ( preț real 15 milioane lei vechi) – tot în decembrie 2020 se face un program pentru modernizarea morgilor din toate spitalele naționale.

Se achizioneaza camera frigorifică pentru decedați și elevator mortuar, se plătesc, până în prezent nu sunt aduse.

In schimb exista un proces verbal de predare primire prin care reiese ca au fost aduse, dar se inventează lipsa locurilor de depozitare și rămân în custodie la furnizor.

Prin surse am înțeles ca în spatele acestei firme care aduce aparatura , neoficial, ar fi asociați managerul și primarul. Jocul lor este următorul: spitalul plătește furnizorului, apoi apare un proces verbal de custodie, trec luni de zile, pana cumpără furnizorul si apoi tot în cutii rămân depozitate. – tot aceeași firma a furnizat spitalului mașini de spălat rufe la preturi exagerate.

În schimb nu s-a investit nici un ban în infrastructura spitalului. Instalația electrica a luat foc de 2 ori și a fost mușamalizat, nu a știut nimeni.

Paturile sunt vechi și pacienții dorm pe scândură de lemn. Pana în prezent nu s-a schimbat nimic, desi situatia a fost prezentata intr-un reportaj la o televiziune centrala.

Comportamentul managerului fata de personalul spitalului este total neadecvat, jignitor, de superioritate. Dacă vorbește sau comentează cineva este amenințat de manager ca rămâne fără serviciu.

Astfel tot personalul spitalului este terorizat și nu are curaj sa spună nimic din toate neregulile și abuzurile acestui manager.

Exista medici angajați fictiv, decât pe acte… de exemplu secția de Ginecologie unde sunt 3 medici ( Munteanu Vlad, Richiteanu Natalia , Ileana Vladuca) care lucrează în același timp pe la spitale în București, dar pe acte sunt prezenți zilnic în Spitalul Turnu Măgurele și vin pe rând, nu se întâlnesc niciodată.

Din salariu, dau procente managerului. Cardul de alimentare combustibil al Spitalului este folosit în scop personal pe mașinile managerului care sunt pe motorina, în timp ce spitalul are mașini pe benzina.” se arata in sursa citata

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii