joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Parc Vedea- Loc de relaxare sau afacere privata?

Parc „Padurea” Vedea. Alexandria, septembrie 2020. Din 20 hectare „reabilitate” cu care se lauda Dragusin in campania electorala, exista, in realitate, 13 hectare si jumatate.

3 hectare pur si simplu nu exista, Dragusin care se lauda ca fiind inginer la baza nu stie sa calculeze, or pune la socoteala si viloaiele prietenilor sai, construite chiar in padure, cu acces direct in aleile pietonale.

Cel putin asa reiese din niste calcule simple, pe care le poate face oricine.

Din cele 17 hectare care exista in realitate, 3 hectare si jumatate apartin afaceristilor: carciumi, piscine, hoteluri si parcari private.

Raman asadar, in realitate doar 13 hectare si jumatate pentru cetatenii simpli.

Care vin in parc si, facand slalom printre carciumi si parcari private, vad un ditamai lacul si o insula cu un pod catre ea. Cred ca, la fel ca in orice oras civilizat, face parte din parc, si incearca sa urce pe pod sa ajunga pe insula. Se lovesc de niste lanturi groase pe care scrie „accesul interzis.”

Se gandesc ca o fi in reabilitare, si merg mai departe.

Vad un debarcader, ponton si barcute, cu o alee care duce catre acestea. Se gandesc ca fac parte din promisiunile de 12 ani, reluate la fiecare 4 ani, cum ca Dragusin va face „un amplu spatiu de recreere, sport si relaxare prin infiintarea COMPLEXULUI INTEGRAT DE AGREMENT VEDEA unde vom gasi o padure regenerata dendrologic, un lac de agrement cu hidrobiciclete si vaporeto pe raul Vedea

In realitate, cuvantul vaporeto, nu exista, pesemne o inventie personala a politicianului Dragusin, dar neinregistrata inca la OSIM.

Vaporetto, ortografiat cu doi „t”,  insa, inseamna, strict, mijlocul de transport public din Venetia. Probabil s-o fi gandit la transportul public in Alexandria atunci cand se inunda strazile pana la genunchi dupa o ploaie  mai serioasa.

Dar si aici cetatenii veniti la plimbare in mult laudatul parc, altminteri singura realizare notabila in Alexandria de 15 ani, se lovesc de lanturi groase cat sfoara marinareasca, pe care scrie cu litere de-o schioapa sa-si vada de plimbatul mai departe pe alei.

Multiplele semne cu  „ACCESUL INTERZIS”, „PROPRIETATE PRIVATA” SI „ATENTIE, ZONA SUPRAVEGHEATA” nu sunt intamplatoare.

In spatele portilor din capatul aleii lipite de aleile pietonale din parc Vedea troneaza un ditamai conacul, rasarit in zona de recreere a alexandrinenilor, un loc in care, inainte sa fie puse porti, pe cand era in lucru, ajungeau cetatenii nestiutori si naivi, care credeau ca parcul este deschis tuturor, crezand ca este tot un restaurant ca cele care ocupa peste 3 hectare si jumatate din ceea ce ar fi trebuit sa fie un parc.

Ulterior, plecau jigniti, cu coada intre picioare, dupa ce erau admonestati ca la carte ca au indraznit sa deranjeze „regele” de la „palat”.

Si ce palat:

Doua hectare cu lac, ponton, debarcader, piscina, terase , conac, sala de forta, insula cu pod pana la ea. Proprietate privata si resedinta unui celebru si arhicunoscut afacerist legat ombilical de administratia Dragusin si de PSD, la restaurantul caruia, aflat in inima „padurii” se serveau mese si se punea lumea la cale.

Acelasi afacerist care are inca un hotel cu piscina la intrarea in acelasi parc , de inca aproape un hectar. , numai in parc Vedea.

Nu mai vorbim de proprietatile si hotelul de langa Politia Municipala, de unde au fost evacuati cetatenii din locuintele sociale pe motiv ca e pericol iminent, dar blocurile lipite de sediul politiei au ramas bine-merci in picioare, asteptand probabil o noua investitie.

In concluzie, din 20 de hectare de „padure” cu care se lauda Dragusin, cetateanul simplu are acces doar in 13. Si in acelea cu mare bagare de seama, sa nu deranjeze „oamenii locului”.

La sfarsit de saptamana, cand e vreun chef la unul dintre localurile private, cetatenii care au nesansa sa caute o oaza de liniste in parc sunt obligati sa asculte manele si lautari care canta la maximum, spre deliciul petrecarestilor cu staif.

De „vaporeto”, hidrobiciclete, complex de agrement nici ca poate fi vorba.

Dar Dragusin iese astazi, 16 septembrie, cu mai putin de doua saptamani inainte de alegeri, cu alte promisiuni total delirante: construieste un „aqualand” , dar si un „aventura park”, si ca va construi si „cel mai modern parc din sudul Romaniei”, in cartierul Peco.

Si cere cetatenilor sa „Continuam Impreuna”.

Ei, in mod cert, vor sa continue impreuna! Pentru ca bine le merge!

topul săptămânii