miercuri, aprilie 17, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Parchetul Teleorman, “foarte bun”, la capitolul accesul cetățenilor la informațiile de interes public

Prim procuror Cristiana Petrică apreciează că activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman și a unităților de Parchet din subordine, în urma aplicării procedurii de acces la informaţii de interes public, a fost una “Foarte Bună”.

În Raportul de evaluare  privind implementarea Legii nr. 544/2001, magistratul arată că infomațiile sau documentele comunicate, din oficiu, au fost afișate pe site-ul și la sediul instituției, fiind vizibile pentru cei interesați. Totodată, în anul 2021, numărul solicitărilor de informații publice s-a ridicat la 65 , cinci de la persoane fizice, și 60, de la persoane juridice. În cele mai multe cazuri, spune prim procurorul Cristiana Petrică, răspunsul a venit prompt, în termen de 10 zile, numai opt solicitări fiind redirecționate către alte instituții.

În Raportul dat publicității se mai precizează că nu au foat înregistrate plângeri în instanță privind nerespectarea prevederilor Legii 544/2001 și nici reclamații administrative, la adresa instituției.

topul săptămânii