27.5 C
Alexandria
vineri, iulie 1, 2022

Peisaj apocaliptic in Alexandria- mai multe incendii au pus stapanire pe oras vineri seara

Au ars zeci de hectare de teren, mai multe case si o anexa.Flacarile si fumul s-au vazut de la peste zece kilometri.

Toate incendiile au fost PROVOCATE!

Aproape simultan, au pornit mai multe incendii: unul la Universitatea Valahia, si alte cateva in zona terenurilor agricole de la Balta Lazar.

Unul a pornit la cladirea de la intrare in facultate, langa care se afla o biserica de lemn si vegetatie uscata. Pompierii au stat minute in sir la bariera de la halta Alexandria Nord, la doar cateva zeci de metri de flacarile care se extindeau, asteptand trecerea unui tren care abia s-a urnit de la o statie aflata la 1 km distanta.

Alte incendii au pornit la terenurile agricole din apropierea baltii lazar, zona cunoscuta „la vii”.

S-au extins cu repeziciune si au mistuit cu flacari de zeci de metri inaltime mai multe case si cabane de pe marginea lacului.

Pompierii abia au facut fata incendiilor, nestiind pe care sa il mai stinga primul.

In timp ce focul se extindea cu repeziciune din cauza vantului, colac peste pupaza, s-ar mai fi stricat si pompa de apa cu care salvatorii extrageau apa din balta.

Apoi, in departare, se vedea ditamai „ciuperca” de fum: ardea la Marzanesti, langa Alexandria.

Fumul cuprindea rapid zona si reusise sa acopere pana si soarele, facand ca, odata cu cladirile arse si terenul, sa para ca vine sfarsitul lumii.

O parte dintre proprietarii de teren din zona , revoltati, acuza: terenurile ar fi incendiate in mod voit de un agricultor, fost politist, actual inginer agricol detinator al unei societati agricole, prin interpusi. Spun ca i-ar fi vazut duba inginerului acestuia care dadea tarcoale zonei, chiar inainte ca focul sa porneasca.

Acestia, vizibil nervosi, declara ca respectivul, un anume Catan, ar avea multe dosare penale deschise pentru ca ar cultiva terenuri care nu ii apartin, distrugand recoltele de acolo si chiar dezradacinand vii de pe terenuri care nu ii apartin.

Situatia este de notorietate in Alexandria, insa Catan se apara, spunand ca lasa legea sa decida, si neaga orice implicare in incendierea de miristi sau alte ilegalitati, spunand ca de fapt el este victima, depunand, la randul sau, mai multe plangeri, tot pentru distrugere. Spune ca o angajata a sa ar fi fost agresata de proprietarii de terenuri din zona.

Acestia, in replica, declara ca sotia respectivului este sora unui deputat PNL, si ca cu acest lucru s-ar fi laudat omul, amenintandu-i.

Situatia urmeaza sa fie stabilita cu exactitate de oamenii legii, iar noi vom reveni cu amanunte incendiare!

MOBIL SERV | Încărcare FREON auto Alexandria,Teleorman

‼️MOBIL SERV SRL strada Libertatii nr 85 Alexandria‼️Alege serviciul complet destinat instalației de aer condiționat auto pentru a beneficia de un diagnostic al instalației de climatizare, curățarea și reîncărcarea freonului, schimbul uleiului și igienizarea completă a instalației.Telefon 0761 504 751

Te-ar putea interesa și:

spot_img

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE