marți, februarie 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Percheziţii, în Teleorman, într-un dosar de înşelăciune – Anunţuri fictive pentru vânzarea de mașini la preţuri avantajoase, pentru care cereau bani drept garanţie

Zeci de percheziţii au fost efectuate, marţi, în mai multe judeţe într-un dosar de înşelăciune prin intermediul unor anunţuri fictive privind vânzarea de autoturisme la preţuri avantajoase, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de circa un milion de lei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Conform sursei citate, poliţiştii prahoveni de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din Argeş, Iaşi, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, au pus în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Argeş, Iaşi, Ialomiţa, Vâlcea, Vrancea şi Teleorman, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

„În fapt, în perioada 1 noiembrie 2022 – prezent, persoanele bănuite ar fi comis, în repetate rânduri înşelăciuni în mediul online, prin publicarea de anunţuri fictive pe platforme de specialitate, prin care ofereau spre vânzare autoturisme la preţuri avantajoase, pentru care cereau sume de bani, drept garanţii, sume care erau virate în conturi din străinătate. Până la acest moment, au fost identificate 52 de persoane vătămate, existând alte 47 de cauze similare, pe întreg teritoriul României. Prejudiciul în cauză este aproximativ 1.000.000 de lei”, arată IJP Prahova.

De asemenea, la acest moment este investigată situaţia financiară a altor 50 de persoane fizice din ţară, colaboratori ai grupului organizat, fiind dispuse, până în prezent, trei ordine europene de anchetă în Belgia, Lituania şi Regatul Unit al Marii Britanii, precizează sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare, documente privind tranzacţii bancare, sume de bani, trei arme, urmând a fi stabilită provenienţa acestora, dar şi articole pirotehnice.

În cauză, au fost emise 32 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat, vor fi reţinute patru persoane.Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

topul săptămânii