joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Percheziții, în Teleorman, într-un dosar de înșelăciune – Mai multe persoane au fost păcălite să participe la o tombolă falsă

Percheziții, în Teleorman, într-un dosar de înșelăciune – Mai multe persoane au fost păcălite să participe la o tombolă falsă

11 persoane au fost reținute, luni, în urma mai multor percheziții care au avut loc în București, Teleorman, Ilfov și Dâmbovița, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune.

Concret, susțin anchetatorii, în cadrul unui eveniment organizat la Câmpia Turzii, de o societate comercială pe subiectul nutriției, o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului. Ulterior, femeia nu a mai putut revendica premiul, care consta într-un aparent sejur turistic.

În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat nu mai puțin de 33 de persoane vătămate.

“La data de 18 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, Biroului de Investigații Criminale Turda, au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a 11 persoane bănuite de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Din cercetări a reieșit că, la data de 5 februarie 2021, în cadrul unui eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriției în municipiul Câmpia Turzii, o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic”, a transmis, luni, Poliția Română.

În urma perchezițiilor desfășurate la locuințele persoanelor bănuite, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire și 400 de dolari, precum și 18 telefoane mobile, înscrisuri de interes în cauză, dar și alte probe și mijloace de probă utile în cadrul procesului penal. Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de polițiști, mai arată sursa citată.

De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a trei autovehicule și unui imobil.

În urma probatoriului administrat, față de 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

topul săptămânii