sâmbătă, mai 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Peste 200 de polițiști în stradă, în minivacanța de 1 Mai

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic, în segmentul stradal, în perioada 28 aprilie – 1 mai, transmite IPJ Teleorman.

Potrivit sursei citate, polițiștii vor desfășura activități preventiv – reactive pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică,  protejarea patrimoniului, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor antisociale în locurile aglomerate, precum și în zonele de agrement.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces care converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, pentru dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele artere rutiere care tranzitează județul.

Pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea evenientelor rutiere, pe principalele artere în intervalele în care se preconizează un trafic intens vor fi folosite aparatele radar.

Pe de altă parte, având în vedere manifestările religioase privind Hramul de Primăvară organizat la Mănăstirea Pantocrator,  22 de polițiști vor fi prezenți zilnic, pentru menținerea ordinii și liniștii publice și fluidizarea traficului pe Drumul Județean 503, în zona Drăgănești Vlașca.

Polițiștii recomandă locuitorilor județului, să respecte câteve reguli elementare pentru a nu fi victima unor infracțiuni, astfel:

– manifestați grijă pentru bani și bunurile proprii în locurile aglomerate (piețe, magazine, parcuri de agrement), pentru a nu deveni ținta hoților de buzunare.

-în această perioadă acordați o atenție sporită supravegherii copiilor, mai ales în zonele aglomerate pentru a evita orice risc (dispariție, accidente de circulație).

-pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate și după ce s-au asigurat temeinic, să nu staționeze pe partea carosabilă.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă dacă sunt obosiți sau au consumat băuturi alcoolice, substanțe psihoactive, să respecte regimul legal de viteză, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni.

topul săptămânii