luni, iulie 22, 2024
spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Polițiștii din Teleorman în acțiune pentru siguranța publică: Intervenții și rezultate din weekendul 05-07 iunie

În weekendul 05-07 iunie, polițiștii din județul Teleorman au desfășurat acțiuni ample în teren pentru a asigura un climat optim de ordine și siguranță publică, protejând patrimoniul, drepturile și libertățile persoanelor și răspunzând nevoilor cetățenilor.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la peste 470 de evenimente, dintre care 459 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență – 112. Acțiunile lor au vizat prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente care ar putea perturba siguranța publică.

La nivelul județului, au fost înregistrate 9 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor 12, care au necesitat îngrijiri medicale. În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă pentru a stabili împrejurările exacte ale incidentelor.

Polițiștii subliniază importanța respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, deoarece cauzele generatoare ale accidentelor tragice nu sunt imputabile doar unei singure categorii de participanți.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 11 infracțiuni rutiere, inclusiv conducere sub influența alcoolului (Izvoarele și Islaz), conducere fără permis (Brânceni, Videle, Călinești, Islaz, Viișoara), conducerea unui autovehicul neînmatriculat (Brânceni, Mârzănești, Viișoara) și părăsirea locului accidentului (Roșiori de Vede).

Pentru a descuraja și combate consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, polițiștii au organizat filtre rutiere. Aceste acțiuni au vizat și prevenirea infracțiunilor comise cu violență și depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Din cauza pericolului pe care îl prezentau pentru ceilalți participanți la trafic, 30 de conducători auto au fost scoși din trafic și le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule. De asemenea, 20 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic au fost oprite, iar certificatele de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Polițiștii au aplicat 432 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 162.785 de lei.

În ceea ce privește faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la cinci solicitări de acest gen, fiind întocmite dosare penale pentru fiecare caz.

Prin aceste măsuri și intervenții, polițiștii din Teleorman își continuă eforturile de a asigura siguranța publică și de a proteja drepturile și libertățile cetățenilor, răspunzând prompt și eficient nevoilor comunității.

topul săptămânii