miercuri, octombrie 23, 2024

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ANUNT ANGAJARE

spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Prefectul județului Teleorman, Veronica MITRAN PITICU, prezintă raportul de activitate la 3 luni de mandat

Prefectul județului Teleorman, Veronica MITRAN PITICU, a organizat vineri o conferință de presă pentru a marca trei luni de la preluarea mandatului ca reprezentantă a guvernului în teritoriu. În cadrul conferinței, prefectul a evidențiat provocările generate de personalul redus al instituției și eforturile depuse pentru a eficientiza activitatea și timpii de lucru.

Activitatea din această perioadă a fost deosebit de intensă, incluzând organizarea alegerilor locale și europarlamentare. În plus, corpul de control al Prefecturii a efectuat două verificări la primăriile Segarcea Vale și Orbeasca, care au dus la transmiterea unei sesizări către poliție și a uneia către comisia de disciplină. De asemenea, au fost atacate în instanța de contencios administrativ mai multe acte administrative și au fost inițiate două proceduri prealabile pentru modificarea unor hotărâri de consiliu local.

În afară de activitățile obișnuite ale Prefecturii, cum ar fi comisiile de fond funciar, un accent deosebit a fost pus pe crearea serviciilor voluntare de urgență în localitățile din județ, conform prevederilor legale. Cu toate acestea, aceste servicii lipsesc în multe comune, ceea ce reprezintă o prioritate pentru perioada următoare.

Mandatul prefectului a coincis și cu perioade de secetă și avertizări de cod roșu de caniculă sau vreme rea, situații care necesită o gestionare eficientă, în special din perspectiva situațiilor de urgență ce pot apărea.

O problemă alarmantă o reprezintă incendiile de miriști, numărul acestora crescând de la aproximativ 100 în 2023 la peste 300 până acum în 2024. Prefectul și-a propus să organizeze acțiuni împreună cu ISU, Garda de Mediu și APIA pentru a combate acest fenomen.

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii