vineri, aprilie 26, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Prins în flagrant când vindea un kilogram de canabis, circa 20 de grame cocaină și 99 comprimate ecstasy

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, în cursul zilei de luni, reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura au fost luată după ce, în cursul zilei de duminică, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant  după ce vânduse un kilogram de canabis, circa 20 de grame cocaină  și 99 comprimate ecstasy pentru suma de 29.000 lei, transmite DIICOT.

Potrivit sursei citate, pe baza investigațiilor efectuate s-a mai stabilit că, pe parcursul lunii ianuarie, același inculpat a comercializat circa 100 grame canabis, 10 grame cocaină și 50 de comprimate care conțin MDMA (ecstasy) în schimbul sumei de 7.200 lei.
Probatoriul administrat a relevat faptul că o parte din droguri (canabis) fuseseră procurate anterior de la cel de al doilea inculpat cercetat în cauză.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și pe raza județului Teleorman, au fost identificate și ridicate peste 100 grame canabis, semințe de canabis, comprimate și substanțe pulverulente, sumele de 1.050 euro și 25.244 lei, cântare de precizie și grindere, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

topul săptămânii