joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Reportaje-Live ROMANIA NOUA ITALIE A EUROPEI

Las la o parte orice prudenta in exprimare si va spun direct, pe sleau ca ma pregatesc de ce este mai rau. Din pacate ne indreptam cu viteza catre scenariul Italiei si Spaniei. La cata iresponsabilitate exista in jur si la nivel institutional, Covidul va face ravagii aici.

Nu poti sa fii premierul Romaniei si sa apari in fata romanilor spunand ca nu poti face nimic pentru a preintamplina catastrofa care se prefigureaza. Nu poti sa dai vina pe CCR sau PSD sau pe alinierea astrelor pentru propria incompetenta. Stim toti, stim foarte bine ca CCR saboteaza orice efort impotriva COVID, stim ca CCR a sabotat in ultimii ani orice a fost bine pentru poporul asta inclusiv lupta impotriva coruptiei.

Stim si intelegem si calculele meschine ale grupului infractional PSD care isi doreste o criza majora de sanatate si mii de morti pentru a da vina pe Guvern. PSD/ALDE si PRO Romania vor pierde la scor alegerile si sistemul ticalos vede in COVID o sansa unica de a ramane la butoane.

Stim bai Orban toate astea. Dar daca apari in fata romanilor cum ai facut ieri si ne spui ca nu poti face nimic mai bine pleaca acasa. Romania este in fata unui dezastru medical. Ori luati masuri dure si nepopulare ori plecati naibii acasa. Suntem satui de conducatori de paie.

Blocajul institutiilor statului este dublat de blocajul mental al unei mari parti a romanilor care nu cred ca exista COVID. Incapacitatea de a intelege o situatie grava care iti pune in perivol grav sanatatea releva in toata splendoarea gradul de prostie profunda care macina tara asta.

Mai este si o categorie de romani care au vietile si afacerile grav afectate de aceasta criza. Acestia chiar daca inteleg se agata cu disperare constient sau inconstient de negarea realitatii. La unii e oportunism, la altii e un mecanism psihologic de negare a realitatii.

Ne indreptam cu toata forta catre o criza cum nu am mai trait:

1. Cand vom ajunge la mii de noi infectari pe zi ( peste doar 2-3 saptamani) nu vom mai avea alegeri sau chiar daca vom avea nu vor merge decat foarte putini la vot. La 2000 infectari pe zi sistemul medical romanesc cedeaza. Din pacate de la 1000 de infectari pe zi si transmitere comunitara e prea tarziu sa mai opresti ceva.

2. Luati-va adio de la redeschiderea scolilor in acest an. Nu vad cum se poate face asta la viteza cu care creste numarul infectatilor. Pregatiti-va pentru homeschooling iar cei care aveti dare de mana pregatiti-va sa va angajati profesori. Vor fi multi disponibili.

3. Pregatiti-va pentru vremuri dificile. Daca va imaginati ca aveti un job sigur la vreo corporatie va inselati. In aceat moment a aparut fenomenul exportului de somaj. Adica multe corporatii isi vor pastra joburile din tarile mama realocand taskurile si vor reduce personalul din Romania. Nu uitati ca Romania este in multe cazuri doar o tara suport cu servicii externalizate pentru multe corporatii.

4. Pregatiti-va sa parasiti temporar tara mai ales daca aveti alternative. Daca ajungem in scenariul Italiei majoritatea tarilor vor izola Romania si nu veti mai putea iesi. Suntem la un pas de aceasta situatie.

5. Si in final ramane valabil tot ce am scris in postarile din ianuarie si februarie in care va recomandam sa va faceti provizii de alimente, medicamente.

COVIDUL este examenul poporului roman cu prostia si incompetenta. Este un examen pe care il da fiecare individual. Sunteti singuri in aceasta lupta. Urmeaza selectia naturala. Aveti grija de voi.

topul săptămânii