-1 C
Alexandria
duminică, februarie 5, 2023

S-au ales cu dosare penale după ce au refuzat recoltarea probelor biologice

La final de săptămână, oamenii legii au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei, au reținut 16 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras două certificate de înmatriculare.

Dintre totalul amenzilor, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă sancțiuni pentru depășire, cinci sancțiuni pentru alte abateri, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și alte două sancțiuni pentru lipsă ITP.

Totodată au fost întocmite patru dosare penale pentru infracțiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Astfel, în cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiori de Vede, au depistat un bărbat în vârstă de 48 ani din Peretu, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul  expirat, acesta refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

De asemenea, sâmbătă seară, polițiștii din cadrul Poliție Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, în localitatea Lița, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul  expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ”  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE