vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senatorul Dănuț Cristescu: ”Vântul bate, apa trece și de noi praful se alege!”

Încep negocierile la tarabă – unii la guvern, alții la sediul PNL! ”PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține foloase necuvenite în competiția pentru șefia PNL.

Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ teritoriale”, spune senatorul PSD Dănuț Cristescu. Acesta consider că dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL.

”Cîțu nu are niciun drept să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al PNL. Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de aluziile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL.

Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică”, adaugă senatorul.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîțu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban.

”Se pregătesc 2 variante de rectificare bugetară, una la partid și una făcută de Cîțu. Mascaradă cu împrumuturi pe spatele românilor, datele sunt clare: Suma totală a împrumuturilor luate de guvernele PNL se ridică la 280 de miliarde de lei, în 2020 și 2021.

Din acest total, 182 de miliarde ( 65%) a finanțat deficitul bugetar și 98 de miliarde de lei (35%) a mers la rambursarea datoriei din trecut.

Un calcul simplu arată că pentru fiecare leu produs, România, sub conducerea liberală, s-a împrumutat 2,14 lei. N este nicio performanță. Este un dezastru. Dacă România nu iese rapid din acest cerc vicios, va intra pur și simplu în faliment”, avertizează senatorul Dănuț Cristescu.

topul săptămânii