joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Șpagă de 100 lei, pusă în portiera autospecialei de poliție

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au finalizat cercetările într-o cauză penală, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus, la data de 2 septembrie 2021,  trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au fost sesizați de către lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman cu privire la faptul că o persoană, care a fost oprită în trafic pentru neacordare de prioritate de trecere unui echipaj SMURD, a dat, cu titlu de mită, suma de 100 lei, pe care i-a pus în portiera autospecialei de poliție, pentru a nu fi dispuse măsurile legale ce se impuneau, respectiv aplicarea unei sancțiuni contravenționale și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

La finalizarea cercetărilor efectuate de către ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Teleorman, delegați în cauză, față de inculpat s-a dispus efectuarea, în continuare, a urmării penale și punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind totodată dispusă și măsura controlului judiciar.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

topul săptămânii