vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

SURSE: Polițistul Iulian Toader avea îmbibaţie alcoolică de peste de 2 g/l alcool pur în sânge când a provocat accidentul

Iulian Toader, polițist la Serviciul Rutier Teleorman, a avut 2,10 îmbibație de alcool pur în sânge la prima probă și 1,90 g/l la cea de-a doua probă de sânge, conform unor surse.

Probele au fost luate la ceva timp după producerea accidentului de la Turnu Măgurele, deoarece acesta a refuzat să sufle în aparatul alcooltest.

Iulian Toader a provocat un accident de circulație în Turnu Măgurele, pe 13 ianuarie 2023. În urma evenimentului rutier, trei persoane care se aflau în mașina cu care a intrat în coliziune autoturismul condus de Iulian Toader au ajuns la spital.

CITESTE SI: EXCLUSIV Imagini VIDEO din momentul accidentului de la Turnu Măgurele, în care a fost implicat un polițist

În acest moment, polițistul s-a ales cu trei fapte penale grave: părăsirea locului accidentului, alcoolemie la volan, vătămare corporală din culpă.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii au fost sesizați, vineri seară, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că, pe raza municipiului Turnu Măgurele, a avut loc un eveniment rutier.

Deplasați la fața locului, oamenii legii au constatat că, un bărbat de 43 de ani, din Buzescu, în timp ce conducea un autoturism în Turnu Măgurele, în împrejurări care vor fi stabilite cu ocazia cercetărilor, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de de 29 de ani din comuna Ianca, județul Olt.

După producerea evenimentului, bărbatul de 43 de ani ar fi deplasat autovehiculul și ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prezentându-se ulterior la sediul Poliției municipiului Turnu Măgurele.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 51 de ani și a două femei, de 50 și 47 de ani, toți pasageri în autoturismul condus de femeia în vârstă de 29 de ani, fiind transportați la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto din Olt a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în timp ce bărbatul din Buzescu refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză, polițiștii au spus că efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Între timp, dosarul a ajuns la Parchet.

topul săptămânii