vineri, mai 17, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Tânără sechestrată în Alexandria și obligată să facă sex cu mai mulți indivizi

Două persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, acuzate fiind de faptul că, în cursul anului trecut, au adăpostit o tânără într-un imobil din municipiul Alexandria și, prin folosirea de violențe fizice și psihice, au obligat-o pe aceasta să practice prostituția, fie în locația respectivă, fie în alte imobile situate în Teleorman sau București.

Potrivit datelor făcute publice de DIICOT, victima a fost transportată și supravegheată în mod constant de cei doi inculpați, care și-au însușit sumele de bani obținute din exploatarea acesteia.

Mai mult, în urma percheziției domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate telefoane mobile, documente de stare civilă ale persoanei vătămate, precum și alte mijloace de probă.

Sursa citată mai aunță că unul dintre inculpați este deja în detenție, într-o altă cauză penală.

„La data de 08.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a doi inculpați (unul aflat în detenție, într-o altă cauză penală) pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

S-a reținut că pe parcursul anului 2022 inculpații, profitând de starea de vulnerabilitate a unei persoane vătămate majore, au adăpostit-o într-un imobil din municipiul Alexandria și prin folosirea de violențe fizice și psihice au obligat-o la practicarea prostituției, fie în locația respectivă, fie în alte imobile situate în județul Teleorman sau municipiul București.

Victima a fost transportată și supravegheată în mod constant de cei doi inculpați, care și-au însușit sumele de bani obținute din exploatarea acesteia. În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate telefoane mobile, documente de stare civilă ale persoanei vătămate, precum și alte mijloace de probă.

La data de 09.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, a dispus arestarea preventive, pentru 30 de zile, a ambilor inculpați cercetați în cauză. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

topul săptămânii