miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Teste Covid-19 în Teleorman: aparatul RT-PCR, autorizat de MS

Printr-un Ordin de ministru, publicat ieri în Monitorul Oficial, alte patru unități spitalicești din țară și direcții de sănătate publică au fost acreditate pentru efectuarea testelor împotriva Coronavirusului.

Printre instituții se numără și Direcție de Sănătate Publică Teleorman. Cu alte cuvinte, începând de astăzi, testele vor fi efectuate cu RT-PCR-ul amplasat în sediul DSVSA din județ, iar probele nu vor mai merge la în București pentru stabilirea diagnosticului.

Potrivit declarației directorului executiv al DSP Teleorman, Cristea Stelian, în momentul de față se pot face în jur de 70-80 de teste zilnic, personalul specializat lucrând în două schimburi.

Însă, de mâine, numărul probelor va crește, ajungând la circa 120 sau poate mai mult, asta datorită achiziționării unui alt extractor.

După cum se cunoaștea, trei medici și doi biologi din județ au fost instruiți să realizeze testări pentru stabilirea disgnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul COVID-19.

În primă fază, vor fi testați medicii și cadrele medicale de la unitățiile sanitare din Teleorman, bătrânii și personalul din Centrele de bătrâni din județ, și, evident, persoanele suspecte de infectare cu Coronavirus.

topul săptămânii