marți, aprilie 30, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

USR cere Guvernului Ciolacu să pună stop risipei din banii publici

Suntem campioni la inflație în UE pentru a treia lună consecutiv. Și asta nu e singura veste proastă pentru români!

USR acuză guvernul condus de Marcel Ciolacu că este preocupat mai mult de pomeni cu iz electoral, de cum să cheltuie nesăbuit banul public, în loc să guverneze responsabil. Pentru a treia lună consecutiv, România înregistrează, cu 6,7%, cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană. O urmare a deciziilor luate de Guvernul Ciolacu.

Rata ridicată a inflației din România, de aproape două ori și jumătate mai mare decât media europeană, nu este singura veste proastă pentru români și economia românească, având în vedere că și FMI a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei românești pentru anul acesta, de la 3,8% la 2,8%.

Senatoarea USR Adina Săniuță, membră a Comisiei pentru buget-finanțe din Senat, argumentează că aceste două date demonstrează fără urmă de tăgadă că măsurile fiscale adoptate de Guvern, în decembrie 2023, au început să-și producă efectele nefaste și că cei mai afectați vor fi românii cu venituri mici pe care, ipocrit, PSD spune că îi apără.

„Se confirmă ceea ce USR a spus constant în ultimii doi ani: economia românească merge cu frâna trasă, iar singurii responsabili de sărăcirea românilor sunt miniștrii incompetenți ai guvernării PSD-PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu”, spune senatoarea USR Adina Săniuță.

„Rata inflației este cea mai mare din țările UE și nu e singura veste proastă. A doua este corecția severă în jos, cu un punct procentual, a creșterii economice. A treia este că, în timp ce bugetul a fost construit pe o țintă de deficit de 5%, la finalul anului el va fi în jur de 7%. A patra este că Guvernul ne împrumută într-un ritm mult mai accelerat decât era previzionat. A cincea veste proastă, cauzată tot de inflația ridicată: BNR este în situația de a nu reduce dobânda de referință în luna mai, măsură care ar fi redus costurile creditelor, cu efecte pozitive directe pentru economie și pentru românii cu credite la bănci”, argumentează senatoarea USR Adina Săniuță.

La rândul său, deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, subliniază că cei mai afectați de inflația ridicată sunt românii cu venituri mici și tot ce face Guvernul este să îi sărăcească mai mult.

„România pe locul 1 la inflație în Europa, din nou. Semnificativ peste medie și peste celelalte țări. Creșterea cheltuielilor duce la deficit. Deficitul duce la inflație. Inflația este o taxă care apare atunci când statul cheltuie bani pe care nu-i are. Inflația este o taxă pe care o plătesc toți românii, singurul care câștigă este statul lui Ciucă, Marcel și toată liota de speciali din jurul lor”, spune deputatul Claudiu Năsui.

topul săptămânii