vineri, aprilie 12, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Voucherele de 50 de euro vor fi distribuite, cel mai probabil, de la 1 iunie

Vor putea fi achiziționate șase alimente de bază, între care pâine, ulei și carne de pui

Voucherele de 50 de euro, care fac parte din pachetul de sprijin pentru populație, anunţat de liderii coaliţiei de guvernare, vor fi acordate cel mai probabil de la 1 iunie, iar cu ele vor putea fi achiziționate şase produse de bază, fiind luate în discuție uleiul, zahărul, pâinea, cartofii, carnea de pui și ouăle, a anunțat, joi, ministrul Muncii, în timpul unei deplasări la Timișoara.

Potrivit acestuia, primele tichete vor fi finanţate de la bugetul de stat, iar procedura de distribuire a tichetelor valorice va fi asemănătoare cu cea a tichetelor de masă.

„Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziţiona șase alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii”, a declarant ministrul Muncii Marius Budăi.

În ceea ce privește modalitatea prin care voucherele vor ajunge la beneficiari, ministrul Muncii a precizat că tichetele vor fi distribuite prin Poşta Română.

„Vor ajunge prin Poşta Română. Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poşta Română şi vor primi şi tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a explicat Marius Budăi.

topul săptămânii