marți, aprilie 30, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

2 morți și 14 răniți în accidente rutiere produse pe drumurile din județ în ultimele 3 zile

12 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 14 persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale s-au produs, pe drumurile din Teleorman, la final de săptămână.

Astfel, transmite IPJ Teleorman, în perioada 5 – 7 aprilie, polițiștii au intervenit la peste 260 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 246 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat cinci infracțiuni, dintre care evidențiem – conducere sub influența alcoolului (Călmățuiu) și conducere sub influența substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive (Alexandria, Peretu).

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 576 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 270.000 de lei, totodată fiind reținute 48 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

topul săptămânii