sâmbătă, mai 4, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

271 de incendii de locuințe și anexe gospodărești, de la începutul anului; 12 persoane și-au pierdut viața

Pompierii teleormăneni au intervenit, de la începutul acestui an, la 271 de incendii de locuințe și anexe gospodărești, în urma cărora 12 persoane și-au pierdut viața, majoritatea cu vârsta de peste 70 de ani, anunță ISU Teleorman. Potrivit statisticilor, vârstnicii persoanele cu probleme medicale sunt principalele victime ale incendiilor de locuințe.

În acest sens, salvatorii teleormăneni fac o serie de recomandări, respectiv: să se acorde o atenție sporită curățării coșurilor de fum, să nu se folosească aragazul ca sursă de încălzire și să nu fie lăsate lumânări aprinse peste noapte.

“Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului în sobe prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Aveți grijă unde aceștia aruncă cenuşa şi jarul provenite de la sobe! Jăratecul nestins nu trebuie pus în apropierea casei sau a anexelor din gospodărie. Mergeți cât mai des la bunicii/părinții dumneavoastră și asigurați-vă că sunt bine, că sunt luate toate măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece”, transmite ISU Teleorman.

topul săptămânii