marți, februarie 20, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

33 de intervenții în ajutorul cetățenilor

- Advertisement -

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 33 evenimente, după cum urmează:

23 decazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

2 incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din municipiile Turnu Măgurele și Alexandria;

2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Bujoru și Gratia, în urma cărora au rezultat două victime care au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ Teleorman pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital. Pompierii au continuat cele două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, dar și pentru îndepărtarea resturilor de caroserie astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții de siguranță;

4 misiunide transport și prelevare probe COVID 19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;

un transport de persoane confirmate/suspecte COVID-19 către unitățile spitalicești;

odecontaminare a autospecialei de intervenție folosită la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

 

Informare și prevenire

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor impuse de autorități în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii unității noastre au participat la 3 controale mixte în cadrul instituțiilor și operatorilor economici din domeniul comerțului și alimentației publicede pe raza localităților Alexandria,Roșiorii de Vede și Bogdana,aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 7 sancțiuni contravenționale.Totodată, echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție au continuat acțiunile de informare, efectuând 12 misiuni de patrulare în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun).

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

 

Două incendii de locuințe, la Turnu Măgurele și Alexandria

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din municipiile Turnu Măgurele și Alexandria, cu pericol de distrugere în totalitate a imobilelor respective.

La Turnu Măgurele, cu ajutorul unei autospeciale de stingere, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul la nivelul unei anexe și al unei bucătării, evitând distrugerea casei de locuit. Au fost distruse de flăcări acoperișul acestora, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe cca. 60 mp, mobilierul și aparatura electrocasnică, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 2500 de lei. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând restul locuinței și bunurile din imediata vecinătate, a fost apreciată la suma de 60000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

În Alexandria, focul izbucnit într-un apartament de la etajul I al unui bloc de locuințe din zona 700, a fost stins rapid de pompierii militari alexăndrinenicu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Incendiul, observat și anunțat la timp de proprietar, a distruso butelie și o sobă pe gaze, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 500 de lei. Datorită intervenției operative, pompierii au reușit să salveze bunuri de peste 200000 de lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost o defecțiune la instalația de alimentare cu gaz a mijlocului de încălzire.

topul săptămânii