joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

800 de milioane de euro fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaze naturale

În România, țara cu a doua mare producție de gaze naturale din UE, mai bine de jumătate din populație se încălzește în condiții primare, în general la sobe alimentate cu lemne, învechite și neperformante, care afectează sănătatea utilizatorilor și poluează mediul.

Anul trecut, guvernul Ludovic Orban a alocat un miliard de euro din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, pentru extinderea rețelei de gaz din țara noastră, din care au fost trase, în primul apel, 200 de milioane euro.

Anul acesta, guvernul condus de Florin Cîțu va deschide, pentru extinderea rețelei de gaze naturale, apeluri pentru 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exercițiul financiar 2021-2027.

”Fac un apel către toți responsabilii din Teleorman: pregătiți proiecte și aplicați pentru comunitățile pe care le reprezentați. Din partea mea veți avea tot sprijinul necesar pentru a ne construi un cămin cât mai confortabil. În noi stă puterea de a mișca și schimba lucrurile”, spune deputatul PNL, Costel Barbu.

topul săptămânii