vineri, mai 17, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

94 de șoferi au rămas pietoni și 33 de certificate de înmatriculare au fost retrase

Pentru abaterile constatate, în minivacanța de 1 Mai și Paște, polițiștii din județ au aplicat 680 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 332.000 de lei, potrivit IPJ Teleorman. De asemenea, mai transmite sursa citată, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulatie, 94 de permise de conducere și au retras 33 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, alte 9 permise de conducere, reținute de polițiștii structurilor rutiere și cei ai structurilor de ordine publică cu atribuții pe această linie, au fost ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Peste 190 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paște. ”În această perioadă, polițiștii au organizat și desfășurat 17 acțiuni, din domeniile siguranței rutiere, a asigurării ordinii și liniștii publice, a prevenirii faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept, a prevenirii actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare, precum și acțiuni de prevenire a faptelor care aduc atingere a vieții și integrității fizice.

În perioada 01-06 mai a.c., în medie, zilnic, peste 140 de polițiști rutieri teleormăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman.

topul săptămânii