miercuri, octombrie 23, 2024

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ANUNT ANGAJARE

spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Tineretul Național Liberal Teleorman lansează campania „Susținem cota unică, spunem -NU- impozitului progresiv”

Tineretul Național Liberal (TNL) – filiala Teleorman, prin vocea președintei Cristina Catană, a dat startul unei campanii de promovare și informare intitulată „Susținem cota unică, spunem -NU- impozitului progresiv”. Campania are ca scop prezentarea avantajelor cotei unice de impozitare și evidențierea dezavantajelor unui sistem de impozitare progresivă.

Introducerea cotei unice în 2005 de către Partidul Național Liberal a fost considerată un real succes pentru economia României. Tinerii liberali susțin că acest sistem fiscal a încurajat oamenii activi și creativi, doritori de a munci și de a câștiga mai bine. De asemenea, ei argumentează că cota unică a contribuit la întărirea clasei mijlocii și la accelerarea dezvoltării economice a țării, reducând decalajele față de statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Dacă am renunța la cota unică, am pune frâne dezvoltării clasei mijlocii, oprind un motor important al dezvoltării României”, a subliniat Cristina Catană.

În contrast, TNL Teleorman consideră că impozitarea progresivă ar împărți contribuabilii în categorii multiple și ar conduce la inegalitate structurală. Ei argumentează că acest sistem fiscal, aplicat diferențiat, nu ar garanta o colectare mai bună a taxelor și ar putea avea efecte adverse. Într-un asemenea climat, cei penalizați pentru că produc mai mult ar încerca să evite taxele, forțând statul să cheltuie resurse suplimentare pentru a detecta și penaliza aceste conduite, ceea ce ar însemna cheltuieli mai mari pentru stat.

„Tineretul Național Liberal susține cota unică dintr-un motiv simplu: noi credem că munca suplimentară trebuie răsplătită, încurajată, nu pedepsită și supra-taxată. Impozitul progresiv înseamnă că statul îți bagă mâna în buzunar, înseamnă salarii mai mici. Practic, e paradoxal că ești sancționat dacă muncești mai mult și câștigi mai mulți bani”, a declarat deputatul Mara Mareș, președintele Tineretului Național Liberal.

În concluzie, Tineretul Național Liberal susține că cota unică este un sistem fiscal prietenos cu cetățeanul, simplu de înțeles și fără poveri birocratice suplimentare. Ei subliniază că acest sistem asigură mai mulți bani pentru fiecare român și este benefic pentru bugetul României.

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii