joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, în județul Teleorman

În contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 și, implicit, a ratei de infectare la nivelul județului, polițiștii teleormăneni, împreună cu jandarmi, pompieri și reprezentanţi ai Direcției de Sănătate Publică au desfăşurat, în cursul zilei de sâmbătă, acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza orașului Videle, unde se înregistrează cea mai mare incidență din județ (15.51 la mie) și a comunelor limitrofe, transmite Poliția Teleorman, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 30 de persoane și au fost verificate 25 societăți comerciale. Totodată, au fost verificate mijloacele de transport în comun, ocazie cu care li s-a recomandat călătorilor să respecte măsurile de protecție individuală, mai arată sursa citată.

Din totalul sancțiunilor aplicate, șase au fost pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare prevăzute de legea 55/2020, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise. Totodată, au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măștii de protecție toate persoanele care erau în zonă.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă.

Poliţiştii teleormăneni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

topul săptămânii