miercuri, februarie 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

„Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune, într-o postare pe Facebook, că frica de tromboze îi ţine pe mulţi români departe de vaccinul anti-COVID şi arată care sunt principalele afecțiuni medicale pe care le aveau cei care au murit infectați cu virusul.

„E timpul să lămurim, o dată pentru totdeauna, o chestiune. Asta pentru că oamenilor le frică, spaimă, îi terorizează (la limită) ideea de a se vaccina anti-COVID. De ce le este lor frică? De tromboze”, scrie Gabriel Diaconu.

Medicul susţine că în a doua fază a bolii COVID, dintr-o infecție respiratorie, devine o boală a sângelui, lucru care poate duce la deces.

În situații particulare, excepționale sau/ și severe, această cascadă de formare a trombilor, sau coagulare, poate începe fără o leziune endotelială. «Îi spunem coagulare INTRA-vasculară», cu sau fără diseminare (împrăștiere). Cum e cazul în COVID-19, unde aberația inflamatorie cauzată de virus strică echilibrul dinamic al sângelui în a doua fază de boală, când de fapt COVID, dintr-o infecție respiratorie, devine o boală a sângelui, și apoi mori din două una: ori de pneumonie, ori de tromboză diseminată.

Medicul Gabriel Diaconu

„Vaccinurile nu dau tromboze”

În continuare, acesta a explicat faptul că vaccinurile anti-COVID nu dau trombeze, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Repet: vaccinurile anti-COVID NU dau tromboze. Toate cazurile de tromboză observate după vaccinarea cu două vaccinuri (Astra Zeneca respectiv Johnson&Johnson) au avut loc la persoane care aveau o formă rară de tulburare a coagulării, deci o PREDISPOZIȚIE (vulnerabilitate) anterioară foarte rară, anume o mutație a factorului 4 de coagulare extrem de rară. Dintre aceștia, majoritatea avuseră și ANTERIOR fenomene trombotice. Cazurile raportate au avut o frecvență de apariție de un caz la un milion de doze”, adaugă Gabriel Diaconu.

„COVID-19 omoară. Vaccinul nu”

Medicul Diaconu i-a îndemnat pe cei cu afecțiuni medicale să se vaccine împotriva COVID-19 și le transmite colegilor săi medici să le recomande pacienților vaccinarea.

„Măi om bun: dacă te știi cu varice ale membrelor, sau cu insuficiență venoasă, sau cu hipertensiune sau diabet, du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară. Vaccinul nu. Fă-ți acest pustiu de bine. Iar tu, dacă ești hematolog sau oncolog sau dermatolog, judecă medical până la capăt vremurile acestea pe care le trăim, și întoarce-te la judecata medicală de fond, nu bazaconiile care circulă pe buzele tuturor impostorilor. Riști să-ți moară pacientul de COVID, cum deja s-a întâmplat atât de mult”, spune Gabriel Diaconu.

topul săptămânii